Era tehnologizarii in care traim nu ar putea exista fara electricitate – acest lucru este luat ca si garantat si adesea se uita importanta sa pentru societate. Exista insa si aplicatii precum motoarele electrice industriale ce au un rol extrem de important pentru sectoare diverse. Fara acestea industria chimica, petroliera, alimentara, navala, industria lemnului sau chiar sectorul comercial ori institutional nu ar putea functiona corespunzator.

Aplicatii ale motoarelor electrice industriale
De la solutii in ceea ce priveste ventilatia si pana la aplicatii diverse precum actionarea utilajelor si masinilor-unelte, utilitatea motoarelor electrice trifazate este de necontestat. Performanta este ceea ce se cauta in orice domeniu, iar prin asigurarea functionarii optime motoarele electrice industriale indeplinesc aceasta misiune cu succes.
Oferta de pe piata este una extrem de bogata. Producatori si importatori cu renume precum Braco ofera astfel de solutii cu aplicabilitate intr-o multitudine de domenii. Se respecta desigur standardele de calitate si de siguranta, acestea intra in fapt in caracteristicile tehnice standard ale motoarelor electrice industriale.
Tensiunile de alimentare ale acestor tipuri de motoare atat de utile vin disponibile ca si standard in variantele monofazate sau trifazate. Un element esential la aceste motoare il reprezinta protectiile pentru praf si umiditate care respecta normele impuse – IP55, pentru siguranta si fiabilitate in utilizare. Particularitatile si situatiile in care sunt folosite motoarele electrice industriale impun uneori si personalizari si adaptari, astfel la Braco pot fi executate si motoare electrice trifazate cu tensiuni speciale, cu turatii conform specificatiilor clientului, cu sisteme de ventilatie suplimentare si chiar si cu protectii suplimentare pentru un grad ridicat de siguranta in utilizare.
Factori esentiali in alegerea unui motor electric
In primul rand la alegerea unui motor electric trifazat se tine cont de mediul in care acesta va functiona – conditiile de temperatura, praf, umiditate, potentialul mediu coroziv si altele. In functie de toate acestea se vor alege si protectiile suplimentare necesare.
Functionarea motorului la turatii scazute poate provoca supraincalzirea acestuia, iar in astfel de cazuri se necesita si sisteme prin care sa fie asigurata o ventilatie suplimentara a acestuia. De asemenea se va tine cont si de inertia sarcinii dar si de necesarul de protectie pentru suprasarcini sau subtensiuni ce pot afecta functionarea motorului.Fie ca sunt motoare de tip standard, din import sau productie proprie, fie ca sunt motoare electrice industriale realizate in serie scurta si personalizate conform cerintelor si specificatiilor clientului, importanta gamei de motoare electrice industriale nu poate fi subliniata indeajuns pentru functionarea in parametri normali a celor mai diverse aplicatii din varii domenii.

One Response

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.