Deputatul PNL Mugur Cozmanciuc a declarat că „după ce a promovat un Cod Silvic care încurajează defrișările, majoritatea parlamentară taie fondurile ministerului Mediului. Guvernul tratează cu nepăsare acest domeniu”.

Deputatul PNL Mugur Cozmanciuc, membru al Comisiei de mediu și echilibru ecologic remarcă cu îngrijorare nepăsarea cu care actualul guvern tratează o problemă importantă precum este cea a mediului. Mugur Cozmanciuc a criticat rectificarea bugetară aprobată astăzi de Guvern, prin care Ministerului Mediului și Schimbărilor Climatice i-au fost tăiate fonduri de 164,9 milioane de lei, spunând că actualul Executiv își demonstrează doar uneori grija față de acest domeniu.

„La rectificarea bugetară aprobată azi de Guvern, Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice s-a trezit cu tăieri de fonduri. Îmi pare rău că un domeniu atât de important precum cel al Mediului este tratat cu indolenţă de actualul Executiv. Iar această atitudine se simte pe spinarea românilor.Politicienii sunt obişnuiţi să-şi arate grija pentru această zonă numai atunci când apar inundaţii sau alunecări din teren, fenomene cu care, din păcate, România a devenit din ce în ce mai obişnuită. Dar atunci este deja prea târziu şi răul a fost deja făcut. Doar în acele momente de disperare pentru românii afectaţi de aceste fenomene se mai gândesc guvernanţii să mai aloce fonduri sau să viziteze acele zone. Însoţiţi de presă, evident”, a afirmat deputatul PNL Mugur Cozmanciuc.

Mugur Cozmanciuc a subliniat şi faptul că deşi PSD face în permanență apel la valorile şi la principiile Uniunii Social Liberal, acum demonstrează că totul este doar o simplă retorică politică.

„În numele valorilor și principiilor pe care dorim să le promovăm în politică vă cer: hai să ne îndreptăm atenția către mediu. Opinia mea este aceea că trebuie să lăsăm vorbele goale deoparte și să trecem la treabă. Haideți să alocăm fonduri pentru prevenția inundațiilor, corectări de torenți, construcția infrastructurii rutiere și pentru împăduriri! Îmi amintesc că programul de guvernare al USL conţinea proiecte lăudabile precum refacerea sistemului de irigaţii şi îndiguiri, extinderea plantărilor de puieţi, perfecţionarea pieţei de certificate verzi în vederea atragerii capitalului privat în investiţiile din domeniul resurselor regenerabile sau implementarea schemelor de susţinere pentru producerea energiei verzi, prin accelerarea atragerii de fonduri europene, doar ca să enumăr câteva. În schimb, majoritatea parlamentară actuală se ocupă cu promovarea unui Cod Silvic care încurajează defrişările şi taie fondurile ministerului Mediului, situație care va îngreuna implementarea proiectelor ministerului”, a mai spus deputatul PNL.

Mugur Cozmanciuc a adăugat că în proiectul de buget pe anul viitor va susține, în Parlament, necesitatea acordării unui buget mai mare ministerului Mediului și Schimbărilor Climatice, dar și Departamentului de Ape și Păduri din cadrul ministerului, în particular.

În același timp, deputatul PNL a făcut un apel pentru realizarea unui acord național și a unei strategii de dezvoltare durabilă a României, care va conduce automat la generarea de fonduri suplimentare pentru acest sector.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.