Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a semnat marți, 26 martie, la București, la Palatul Parlamentului, împreună cu primarii din Iași și Botoșani, aderarea la organizația „ORAȘE INTELIGENTE, DESCHISE ȘI ACTIVE” (OPEN&AGILE SMART CITIES).

„Prin această organizație se pot promova proiecte din domeniul digitalizării, cu finanțare europeană sau din alte surse de finanțare.

Suntem primele orașe din România care au aderat la această coaliție, ce cuprinde în momentul de față 127 de orașe din 27 țări”, a transmis Ion Lungu.

OASC este o organizație non-profit internațională care creează o rețea de orașe smart pe care le susține să se dezvolte inteligent pe bază de digitalizare și progres tehnologic. Misiunea OASC este de a uni orașele din întreaga lume pentru a crea o piață deschisă a orașelor inteligente, bazată pe nevoile orașelor și comunităților.

Reuniunea de la București și-a propus să pună bazele unei cooperări internaționale între orașele din România și cele din străinătate pentru a avansa tranziția digitală a orașelor și comunităților bazate pe „Mecanisme deschise, minime și interoperabile”, așa-numitele Mecanisme Minime de Interoperabilitate (MIM) OASC. Implementarea MIM OASC va permite orașelor și comunităților să folosească platforme interoperabile pentru a schimba și structura date, servicii și soluții între orașele din România și cele din rețeaua OSC.

În prezent din OASC fac parte 120 de orașe din 24 de țări și regiuni din Europa, America Latină și Australia.

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.