Primăria municipiului Suceava a fost dată ca exemplu de bune practici de către Curtea de Conturi. Potrivit Raportului auditorului, motivul pentru care Suceava este exemplu este acela că unitatea administrativ teritorială a achiziționat în sistem centralizat pentru toate instituțiile de învățământ din subordine „tuneluri de dezinfecție” prin utilizarea catalogului electronic pus la dispoziție de SEAP, consumabilele necesare funcționării tunelurilor de dezinfectare (soluția dezinfectantă pentru tunelurile de dezinfectare) fiind procurate de ordonatorii terțiari de credite din subordine.

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a declarat că aceste tuneluri de dezinfecție au fost achiziționate pentru prevenirea răspândirii infectării cu coronavirus, lucru ce s-a și reușit, întrucât acestea și-au dovedit utilitatea la examenele naționale din acest an.

„Mă bucură faptul că suntem dați ca exemplu, întrucât am făcut tot ce trebuia pentru ca acest virus să fie săpânit. Aceste tuneluri pe care le-am achiziționat pentru școli, pentru unitatea administrativ teritorială și pentru Bazarul din lunca Sucevei și-au dovedit celeritatea și utilitatea în stăvilirea coronavirusului”, a declarat primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.

Trebuie precizat că, în perioada stării de urgență, Primăria municipiului Suceava a intervenit, prin toate mijloacele pe care le are la dispoziție, pentru a reduce riscul infectării sucevenilor cu noul virus, lucru pe care l-a reușit, întrucât măsurile luate s-au dovedit a fi bune.

Reamintim că Primăria Suceava a făcut dezinfecții pe toate străzile orașului, la toate scările de bloc, dar și în instituțiile și în spațiile publice. De asemenea, unitatea administrativ teritorială a sprijinit Spitalul Județean Suceava, prin achiziționarea de echipamente și materiale de protecție, dar și prin cumpărarea unui aparat de testare RT PCR și a unui număr de 3000 de teste. Totodată, primarul Ion Lungu a dat măști de protecție medicilor de familie, a asigurat masa persoanelor aflate în autoizolare și cazarea cadrelor medicale.

One Response

  1. Radu

    Doamne ajuta ca la inceputul cursurilor sa nu fie probleme deosebite. Sunt sigur ca primaria va face tot ce se poate pentru a evita situatiile nefericite.

    Răspunde

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.