Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a declarat, miercuri, 7 septembrie, în cadrul unei conferințe de presă, că a început pregătirea documentației pentru ca municipiul reședință de județ să fie declarat stațiune turistică.

„Eu cred în turism! Cred în Roata Panoramică, dar nu ca moft, ci ca necesitate pentru orașul nostru. Din discuțiile pe care le-am avut cu ministrul Antreprenoriatului și Turismului, Daniel Cadariu, pentru atragerea de fonduri europene, localitatea ar fi avantajată dacă este stațiune turistică. Pregătim documentele. Săptămâna viitoare șeful Serviciului Turism din Primărie va merge la București. Vom depune dosar pentru stațiune turistică. Suntem la limită să ne încadrăm și ca stațiune turistică de interes național și stațiune turistică de interes local. Vom vedea exact ce se decide, unde ne încadrăm, dar este clar că pentru a dezvolta strategia de turism din orașul nostru este nevoie să fim stațiune turistică”, a declarat primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.

Edilul a adăugat că Primăria Suceava transferat deja în contul OMD Suceava – Orașul Cetății de Scaun suma de 150.000 de lei ca aport de capital ca să se poată începe activitatea, sumă aprobată de consilierii locali suceveni în ultima ședință a deliberativului.

„Nu este o problemă de orgolii sau concurență, ci este necesar în primul rând pentru accesarea de fonduri europene. Până la urmă suntem Cetatea de Scaun a lui Ștefan cel Mare. Putem fi și o stațiune de interes național. Vom vedea exact unde ne putem încadra. Municipiul Suceava îndeplinește condițiile de infrastructură pentru a fi declarată stațiune turistică, însă discuția este dacă documentația depusă va conține Planul Urbanistic General actual sau cel care urmează să fie aprobat în perioada următoare”, a conchis Ion Lungu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.