Municipiul Vatra Dornei are în derulare sau în faze premergãtoare depunerii cererilor de finanțare programe de dezvoltare localã și de infrastructurã, ce necesitã cofinanțare localã și susținere, proiecte importante care vor contribui, într-un mod evident, la modernizarea orașului.

Astfel, în stațiune vor fi construite, cu fonduri europene și nu numai, mai multe obiective menite sã creascã numãrul de vizitatori. Proiectul numit „Crearea unui spațiu de agrement și loisir în stațiunea balneo-climatericã Vatra Dornei”, în valoare de circa 670 de mii de euro, este un proiect de care stațiunea Vatra Dornei avea nevoie și care se aflã în faza de implementare.

Concret, proiectul presupune realizarea unui teren de tenis/baschet împrejmuit, cu o suprafațã de 700 mp, amenajarea  unui teren multisport acoperit pe timp de iarnã, cu suprafațã de 1.042 mp precum și construirea a 676 mp de piste biciclete (cu sens unic). Tot același proiect prevede și realizarea a 1.620 mp de alei pietonale, precum și crearea unui spațiu de agrement și loisir cu o suprafațã de 13.248 mp.

Spațiul va cuprinde, conform planurilor Primãriei, spații verzi și paviment elastic, aparate de fitness, trambuline pentru adulți și copii, echipamente de joacã.

Un alt proiect important care se aflã în faza de implementare se referã la reabilitarea și modernizarea infrastructurii rutiere în stațiunea balneo-climaterica Vatra Dornei  și se realizeazã prin  POR – Axa 7.1. Valoarea proiectului este de 14.823.842,95 lei.

De asemenea, un alt proiect care se referã la modernizarea de strãzi de acces și locuri de recreare în Stațiunea balneo – climatericã Vatra Dornei, în valoare totalã de 11.819.634,13 lei, se aflã în faza de evaluare.

Avem mai multe proiecte la care s-a muncit și pe care ni le dorim implementate cât mai repede cu putințã. Sigur cã, trebuie sã ținem cont și de procedurile care dureazã, dar cu toate acestea în perioada urmãtoare proiectele noastre vor contribui la schimbarea orașului nostru”, a declarat primarul municipiului Vatra Dornei, Ilie Boncheș.

Atenția autoritãților din Vatra Dornei s-a îndreptat și cãtre domeniul medical, astfel cã printr-un proiect european va fi reabilitatã secția de obstetricã – ginecologie a Spitalului municipal Vatra Dornei, proiectul  având o valoare totalã de 1.986.168,00 lei și aflându-se în acest moment în perioada de precontractare.

Și în sistemul educațional se vor investi câteva milioane de euro, tocmai pentru cã reprezentanții administrației publice locale au înțeles cã investiția în educație este cea mai de duratã.

Așa se face cã Școala Gimnazialã nr. 1 Vatra Dornei va fi reabilitatã și modernizatã printr-un proiect realizat cu fonduri guvernamentale și cu bani de la bugetul local, în valoare de 2.816.852,80 Lei.

De asemenea, vor continua lucrãrile la Liceul „Ion Luca” (internat+cantinã ºi schimbare destinaþie în sãli de clasã + internat) precum și la grãdiniþa cu orar prelungit de pe strada Chilia, nr. 9A.

Totodatã,  se lucreazã la studii de fezabilitate și expertize tehnice în vederea accesãrii de fonduri externe nerambursabile pentru: „Municipiul Verde – Mobilitate urbanã durabilã”- documentație în vederea accesãrii finanțãrii POR axa 3.2, „Sprijinirea orașelor mici și mijlocii” pentru accesare finanțare POR axa 13,  Reabilitare și modernizare sistem de iluminat public  POR axa 3.1.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.