Rovana Plumb, ministru delegat pentru Fonduri Europene, a semnat contractul de finanțare pentru proiectul „Crearea unui spațiu de agrement și loisir în stațiunea balneo – climaterică Vatra Dornei”.

Cofinanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020 și inițiat de Primăria municipiului Vatra Dornei, proiectul are o valoare totală de aproximativ 672 de mii euro, din care 80% reprezintă valoarea finanțării nerambursabile alocate de MDRAPFE.

Salut inițiativa municipalității din Vatra Dornei și sper ca prin această investiție cu bani europeni să redăm stațiunii Vatra Dornei renumele de altădată”, a declarat Rovana Plumb, ministru delegat pentru Fonduri Europene.

Prin intermediul acestui proiect, se estimează creșterea numărului de vizitatori cu 20%. Turiștii dar și localnicii din Vatra Dornei, vor beneficia de posibilități multiple de agrement și petrecerea timpului liber, în cadrul noilor spații de activități create prin proiect.

Astfel, în cadrul proiectului sunt planificate următoarele lucrări:

  • Realizarea unui teren de tenis/ baschet împrejmuit, cu o suprafață de 700 mp;
  • Amenajarea unui teren multisport acoperit pe timp de iarnă, cu suprafața de 1042 mp;
  • Construirea a 676 mp de piste biciclete (cu sens unic);
  • Realizarea a 1620 mp alei pietonale;
  • Crearea unui spațiu de agrement și loisir cu o suprafață de 13.248 mp, în stațiunea balneo-climaterică Vatra Dornei.

Proiectul este finanțat prin POR 2014-2020, Axa prioritară 7– Diversificarea economiilor locale prin dezvoltarea durabilă a turismului, Prioritate de investiții 7.1 – Sprijinirea unei creșteri favorabile ocupării forței de muncă, prin dezvoltarea potențialului endogen ca parte a unei strategii teritoriale pentru anumite zone, care să includă reconversia regiunilor industriale aflate în declin, precum și sporirea accesibilității și dezvoltarea resurselor naturale și culturale specifice.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.