Miercuri, 6 iunie ora 12 a.c. la Muzeul Etnografic Hanul Domnesc a avut loc vernisajul expoziţiei – concurs de desene „Vis de copil în casa bunicilor”, aflată la cea de a XXII-a ediţie, organizată de către Serviciul Etnografie.

Anul acesta au participat cu desene 230 de copii din 17 şcoli ale judeţului Suceava iar tema propusă de organizatori a fost „Pânza ţesută – cămaşa cusută”.  

Comisia de jurizare care a decis acordarea premiilor pentru cei mai talentaţi copii a fost formată din profesori de specialitate de la şcolile cu cel mai mare număr de participanţi la concurs şi specialişti din cadrul muzeului. Astfel, preşedinte de comisie a fost Inspector Arte – Ceică Loredana de la Inspectoratul Şcolar Judeţean, secretar – prof. Chifan Cătălin de la Col. de Artă „C.Porumbescu”, membri – prof. Roxana Bliorţu de la Col. de Artă „C.Porumbescu”, prof. Beldeanu Mihaela de la Şcoala Gimnazială nr 10 şi muzeograf Cruşninschi Maria – Serviciul Etnografie.  Premiile pe categorii de vârstă (7 – 11 ani respectiv 12 – 15 ani)  s-au acordat astfel:

Premiul I: Poamăneagră Ștefania Miruna – Școala Gimnazială Nr.10. cl IV-a B, Hrițuleac Simona Ioana – Colegiul de Artă, Cl. a II-a, Slusariuc Sabina – Colegiul Ștefan cel Mare, Cl. VII-a, Bologa Diana Ștefania – Colegiul de Artă, Cl. a IX-aB.

Premiul II: Murariu Isabella, Colegiul de Artă, Cl. a II-a, Solomon Magdalena – Școala Gimnazială Nr. 10, Cl a IV-aB, Rusu Mălina – Palatul Copiilor, Clasa a III-a, Domșa Denisa – Colegiul „Ștefan cel Mare”, Cl. a V-a, Strîmbeanu Elena –Colegiul Ștefan cel Mare, Cl a VI-a, Stoenescu Anubis Claudia – Colegiul de Artă, Cl. a VI-a.

Premiul III:  Poenaru David – Școala Gimnazială Nr. 10, Cl. a III-a C,

CL.Preg. C Albinuțele Istețe – Şcoala Gimnazială Nr. 1, Costiuc Alina Elena – Colegiul de Artă, Cl. a IX-a, Vatamanu Alexandra – Colegiul de Artă, Cl. a VI-a B, Cimpoi Diana – Colegiul de Artă, Cl. a VII-a B.

Premiile acordate de către Muzeul Bucovinei au fost în valoare de 1800 lei. Organizatorii au acordat şi 34 de menţiuni, câte 17 pentru fiecare categorie de vârstă.

Expoziţia – concurs de desene organizată la Hanul Domnesc va putea fi vizitată în perioada 6 – 18 iunie, de marţi până duminică între orele 10 – 18.

 

Comentarii Facebook

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.