La Muzeul Județean Vaslui a fost deschisă expoziția Stefan cel Mare. Din istorie în veșnicie. Vernisajul a avut loc în data de 10 ianuarie 2019, ziua în care acum 544 de ani Ștefan cel Mare învingea armata otomană la Podul Înalt. Această victorie rămâne și astăzi una dintre cele mai importante dovezi ale caracterului de excepție a lui Ștefan cel Mare, dar și ale vitejiei și hotărârii moldovenilor de a-și apăra țara.

Muzeul Bucovinei Suceava și Muzeul Național de Istorie a României București au ca parteneri în organizarea acestei expoziții, deschisă pentru prima dată în 2017 la Suceava, apoi la Iași, București, Piatra Neamț și Alba Iulia, alte șase muzee: Muzeul Național al Literaturii Române București, Complexul Muzeal Național Moldova Iași, Muzeul Județean Vaslui, Complexul Muzeal Iulian Antonescu Bacău, Complexul Muzeal Județean Neamț și Muzeul Județean Botoșani.

Cele peste 300 de piese expuse, documente, icoane, arme, monede, bijuterii, vase, piese de lapidariu, însoțite de panouri explicative cu privire la domnia lui Ștefan cel Mare (1457-1504) au fost văzute până acum de aproape 30.000 de vizitatori.
Expoziția va fi deschisă în perioada 10 ianuarie-28 februarie 2019 la sediul Muzeului Județean Vaslui, pentru ca apoi să poată fi văzută la Muzeul Județean Botoșani.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.