Cu prilejul Zilei Culturii Naționale , miercuri, 15 ianuarie 2020, Muzeul Bucovinei marchează această zi cu un program de manifestări culturale:

Ora 12:00 Muzeul de Istorie, Sala de Evenimente– lansare film documentar „Bukovina – Ţara Oamenilor Fagi, ţara iubirii adevărate”, regia: Florin Kivorkian, o producție Arka Film în co-producție cu TVR; durata: 78 minute.

Ora 18:00 Palatul Administrativ – proiecție imagine Mihai Eminescu

Ora 19:00 Muzeul de Istorie, Sala de Evenimente – teatru: Să nu ne răzbunați, regia și scenografia: Silvia Răileanu și Mirela Nistor (piesă dublu premiată), co-producție Teatrul pentru copii și tineret „Vasilache” și teatrul „Mihai Eminescu” Botoșani


Sa nu ne răzbunați” este o poveste despre izbândă. Este despre o pagină dureroasă din istoria țării, pierderea Basarabiei către Rusia. Este o piesă despre întoarcerea la credință, suferință, evoluție și fericire. “Să nu ne răzbunați” spune povestea Margaretei Spânu-Cemartan și nu doar a ei, a miilor de români deportați în Siberia la munca forțată. Cei mai mulți, nu s-au mai întors acasă niciodată. Cu ajutorul monahului Moise, care a avut răbdarea să culeagă aceste mărturii ale deportaților în Siberia, s-a născut aceasta piesa de teatru.

 

One Response

  1. mihai grigore

    : ______* ______: revista floare albastra = blue : eu am avut ideea structurii de piloni pentru muzeul bucovinei_________premiul EMINESCU 2020 _ muntenu . eseuri_ o istorie a scrisului romanesc __________mihai grigore – poet .editor.scientist __________dupa semiinelul zonei metropolitane suceava _ inelul prin punctul de centru pod prelipca bosanci _ redea ____________17h30′ _ 13.01.2020 _______*_______ :

    Răspunde

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.