Consiliul Județean Suceava a aprobat ieri prelungirea până la data de 1 noiembrie a finalizării proiectului de modernizare și reabilitare a clădirii Muzeului de Istorie al Bucovinei, dar și alocarea sumei de 100.000 de lei necesară remedierii infiltrațiilor apărute în subsolul clădirii, în Sala Tezaur.

„A apărut o problemă care a fost semnalată de specialiști: depozitarea în subsolurile acestui muzeu, în spații amenajate, a obiectelor mobile de patrimoniu, de o valoare foarte mare, și vorbim aici de circa 50 de milioane de euro. Pentru că ploile din ultima vreme au influențat gradul de umiditate din spațiile respective, condițiile încă nu permit să depozităm aceste obiecte mobile de patrimoniu”, a declarat Gheorghe Flutur.

Președintele Consiliului Județean a declarat că a avut ședințe cu constructorul de la muzeu, dar și cu constructorul care modernizează centrul Sucevei, deoarece o posibilă cauză a infiltrațiilor ar fi apa care a băltit în fața muzeului, în urma ploilor din ultima perioadă

Consilierul județean Dan Ioan Cușnir consideră că secretarul și juristul instituției ar trebui să studieze mai bine problema.

„Daca vina este a Primăriei sau a constructorului, dacă Primăria a început o lucrare fără să știe dacă are bani pentru finalizarea lucrării și centrul Sucevei este blocat (…) nu cred că trebuie să ne aruncăm cu capul înainte, să aruncăm bani, dacă vina este a Primăriei sau a constructorului”, a declarat consilierul PSD.

Răspunsul lui Gheorghe Flutur a fost că ploile nu au fost singura cauză a infiltrațiilor, dovadă a acestui fapt fiind că, deplasat la fața locului, a putut observa infiltrații și la celelalte laturi ale muzeului.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.