Reprezentanții Muzeului Satului Bucovinean au transmis un mesaj, pe pagina de Facebook, la 61 de zile după ce porțile acestuia au fost închise pentru vizitatori, din cauza pandemiei de coronavirus.
„Astăzi este despre MULȚUMESC!
În urmă cu 61 de zile închideam porțile muzeului pentru vizitare.
Viața trebuia trăită altfel începând de atunci, iar noi ne-am adaptat pentru a fi alături de cei pentru care existăm.
Am închis porțile, dar am deschis larg lăzile cu zestrea etnografică a Bucovinei. Pentru publicul nostru am mutat în spațiul virtual credințe, practici, tradiții, obiceiuri, meșteșuguri, port popular, ceramică, mobilier tradițional, podoabe, obiective de arhitectură tradițională, am mutat satul bucovinean on-line.
Am pătruns aproape zilnic în case tradiționale din diferite zone ale Bucovinei, v-am prezentat interioarele și v-am invitat să vă trăiți povestea!
V-am prezentat trecerea anotimpurilor peste Muzeul Satului, am ieșit din iarnă alături, am petrecut primăvara împreună, ne-am bucurat împreună de frumusețea vieții satului.
Pe copii i-am provocat să își trăiască VISUL DE COPIL ÎN CASA BUNICILOR, iar concursul continua până pe 1 iunie.
Și într-o perioadă în care am fost obligați să stăm departe pentru a ne fi bine, am fost totuși atât de aproape!
Datorită vouă, pentru că ne-ați accesat zilnic, ne-ați dat like-uri, ne-ați distribuit, ați comentat sau doar v-ați uitat la ceea ce face muzeul, am ajuns la nu mai puțin de 431.952 persoane prin cele 56 de postări ale noastre.
Ne scoatem pălăria în fața dumneavoastră și vă MULȚUMIM!
Și nu uitați, rămâneți aproape, continuăm povestea noastră împreună”, au transmis reprezentanții muzeului.
Imaginea de ansamblu a Muzeului Satului Bucovinean reflectă organizarea și activitatea complexă a satului tradițional, arhitectura vernaculară a gospodăriilor și a construcțiilor comunitare, a instalațiilor tehnice care ilustrează ocupațiile, meseriile și meșteșugurile zonei, modul de viață al locuitorilor din Bucovina. Alături de gospodăriile formate din case și anexe, amplasate de-a lungul ulițelor, în vatra satului, ca centru polarizator al vieții comunității, se regăsesc biserica și clopotnița Vama, crâșma Șaru Dornei și școala Securiceni.
Lasa un raspuns