În perioada 19-23 septembrie, la Rădăuți și Siret, se va desfășura Festivalul Folkever, unde cei care vor alege să participe, vor avea parte de muzică bună, filme, teatru, expoziții și lansări de carte.

Miercuri, 19 septembrie, la ora 10:00, va avea loc deschiderea oficială a festivalului, cu o conferință susținută în Sala de Ședințe a Primăriei Rădăuți. La ora 12:30, la Colegiul Național „Eudoxiu Hurmuzachi” din Rădăuți, va avea loc lansarea antologiei de poezie „Zece Ani”. La ora 14:00 este programată deschiderea expoziției „Misiunea Franceză în Primul Război Mondial” la Galeriile de Artă Rădăuţi. De la ora 22:00, iubitorii cinematografiei vor putea viziona Filmul de Seară, la Casa de Cultură Siret.

 

Pentru ziua de joi, 20 septembrie, la ora 16:00, la Galeriile de Artă Rădăuți, este programată lansarea volumelor „Cum supraviețuiește monarhia într-o republică? Regele Mihai, românii și regalitatea după 1989”, Autor: Alexandru Muraru și „Mihai I al României. Regele nostru. Martori, experiențe, amintiri regale”, Autor: Alexandru Muraru (editor coordonator). Invitații acestui eveniment sunt dr. Alexandru Muraru, prof. univ. dr. Daniel Șandru, prof. univ. dr. Doru Tompea, iar moderator va fi Gabriel Cheșcu. La ora 19:00, la Biserica Romano-Catolică din siret este programat un concert de muzică clasică, susținut de Eugen Toboș (chitară clasică) și Edit Arva (pian), iar seara programul se va încheia cu Filmul de Seară, de la ora 22:00, la Casa de Cultură Siret.

Vineri, 21 septembrie, la ora 12:00, prof. univ. dr. Daniel Șandru, va susține conferința „România la Centenar: mituri și fantasme intelectuale”, în Sala Voievozilor a Primăriei Siret. Tot acolo, cei prezenți vor putea admira expoziția „Centenarul Unirii Basarabiei cu România”. La ora 14:00, la Casa de Cultură Siret, va avea loc vernisajul expozițiilor de fotografie „La Bunica” și „Viața și întâmplările din jurul podului de la Blejoi”, autor Andrei Baciu.

 

La Rădăuți, la Sinagoga Mare, la ora 18:00 este programat concertul de muzică bluess „Blues Monday Ministers”, iar de la ora 20:30, la Casa de Cultură a Municipiului Rădăuți, va avea un concert de muzică pop-folk susținut de Trupa SPAM și Trupa MiCi – Casa de Cultură a Municipiului Rădăuți.

De la ora 22:00, la Casa de Cultură Siret, se va difuza Filmul de Seară.

 

Sâmbătă, 22 septembrie, la ora 14:00, la Galeriile de Artă Rădăuți, va avea loc dezbaterea „Cine sunt purtătorii de cultură scrisă? Limbajul poetic, astăzi”, care va fi moderată de Gabriel Cheșcu. Tot acolo are loc și expoziția „Misiunea Franceză în Primul Război Mondial”. La ora 19:00, la Casa de Cultură a Municipiului Rădăuți, se va juca piesa „Jocul de-a vacanța”, în interpretarea actorilor de la Teatrul „Grigore Vasiliu Birlic” din Fălticeni.

La ora 20:30, tot la Casa de Cultură din Rădăuți, va avea loc un concert de muzică pop-folk, susținut de Ada Milea și Bobo Burlăcianu.

La ora 22:00, la Casa de Cultură Siret, este programat Filmul de Seară.

Duminică, 23 septembrie, la ora 14:00, este programat un tur ghidat prin orașul Siret, pentru a descoperi sau redescoperi istoria orașului. Potrivit organizatorilor, pe tot parcursul zilei de duminică puteți admira pe aleea din fața Casei de Cultură din Siret expoziția „Centenarul Unirii Basarabiei cu România”, pusă la dispoziție de Departamentul Centenar al Primăriei Iași. La ora 19:00, la Casa de Cultură Siret, Răzvan Bănuț va juca piesa de teatru „O caut cu lumânarea”, adaptare după Ivan Turbincă.

Apoi, de la ora 20:00 este programat un concert de muzică pop, susținut de „We singing Colors” și „Adam’s Nest”. Seara se va încheia la ora 22:00, cu vizionarea unui film la Casa de Cultură Siret.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.