Având în vedere faptul că centrele clasice pentru persoanele adulte cu handicap, s-au confruntat cu focare de infectare cu COVID-19, Nadia Crețuleac, director executiv al DGASPC Suceava, a adus la cunoștință rezultatele ultimelor testări.

„La CRRN Sasca Mică, dacă la penultima testare, au venit rezultate pozitive pentru 16 beneficiari (din cei 246 de beneficiari testați pozitiv, inițial), la momentul actual,  au rămas  doar 3 beneficiari testați pozitiv, conform ultimei testări”, a transmis Nadia Crețuleac.

Potrivit acesteia, toți beneficiarii au fost îngrijiți și monitorizați în cadrul centrului de către personalul medical instruit cu sprijinul DSP Suceava și a Spitalului Județean de Urgență ”Sfântul Ioan ce Nou” Suceava. În prezent, și beneficiarii care au fost  internați în spital, s-au vindecat și s-au reîntors în centru.

„La CRRN Costâna, dacă la penultima testare, au venit rezultate pozitive pentru 14 beneficiari (din cei  96 de beneficiari testați pozitiv, inițial) la momentul actual,  au rămas  doar 4 beneficiari testați pozitiv, conform ultimei testări.

La acest moment, beneficiarii din cadrul centrului sunt asimptomatici și se află în îngrijirea personalului medical din cadrul centrului, instruit cu sprijinul medicului infecționist de la nivelul Spitalului Județean de Urgență ”Sfântul Ioan cel Nou” Suceava. Din cei 17 beneficiari  care au prezentat simptome și  au fost internați în spital, au rămas internați 6 beneficiari, care sunt în stare stabilă și ni s-a comunicat faptul că vor fi externați din spital după ce vor fi retestați și se vor negativa. Se menține permanent legătura cu spitalul în ceea ce privește evoluția stării de sănătate a acestora”, a declarat Nadia Crețuleac.

Pe site-ul DGASPCC Suceava a fost  înființată o secțiune specială cu privire la COVID -19 și măsurile întreprinse în acest sens (http://dgaspcsv.ro/info-covid-19/),  unde poate fi accesat un link special dedicat COVID 19, care conduce la site-ul ANDPDCA, ce conține cele mai noi informații cu privire la măsurile luate la nivelul întregii țări.

Atât pe site-ul Direcței ( http://dgaspcsv.ro/contact/) cât și pe pagina de facebook a DGASPC Suceava, pot fi trimise mesaje, sesizări, solicitări de informații din partea oricărei persoane care are nevoie de ajutor sau vrea să sesizeze un abuz) https://www.facebook.com/ProtectiaCopiluluiSuceava

„Dorim să aducem mulțumirile noastre atât coordonatorilor cât și întregului personal din centrele rezidențiale afectate precum și colegilor din celelalte centre care au suplimentat lipsa personalului medical, tuturor celor care au fost angrenați în îngrijirea beneficiarilor din cadrul centrelor rezidențiale, care prin  măsurile de protecție luate, prin spiritul de echipă  și printr-o implicare deosebită au reușit să obțină aceste rezultate mult așteptate”, a mai transmis Nadia Crețuleac.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.