În contextul situației actuale a instituirii carantinei la nivelul întregii țări și a dispozițiilor cuprinse în ordonanțele militare, DGASPC Suceava  își menține activitatea centrată pe situațiile de urgență care nu suferă amânare și se concentrează cu prioritate pe asigurarea continuității activității în condiții optime la nivelul centrelor de copii și adulți, dar și  la nivelul comunității, în ceea ce privește soluționarea cazurilor urgente, coordonarea rețelei de asistenți maternali profesioniști precum și a familiilor care au copii în plasament simplu.

Pe lângă măsurile luate gradual, de la începutul lunii martie, ținând cont de dispozițiile metodologice ale ANDPDCA, indicațiile Consiliului Județean Suceava și Hotărârile Comitetului de Situații de Urgență, DGASPC Suceava a pus în aplicare și măsurile impuse prin ordonanțele militare, astfel încât:

 

  • „Șefii centrelor de copii și adulți au întocmit un plan de măsuri la nivelul fiecărei locații, în care au prevăzut toate măsurile necesare continuării activității în condiții optime, indiferent de situațiile care pot apărea, s-au consultat cu personalul din subordine și au întocmit planul de continuitate  care poate fi activat în caz de autoizolare a beneficiarilor sau a unor colegi din rândul personalului .
  • De asemenea, șefii de centre,  trimit raportări online cu privire la starea de sănătate a beneficiarilor și a personalului, în fiecare zi, dimineața și seara, țin legătura cu conducerea direcției și între ei, printr-un grup de whatsapp, dar au și grup intern cu tot personalul din subordine.
  • La nivelul fiecărei locații s-a identificat o locație care va funcționa ca Izolator în cazul în care în rândul beneficiarilor vor apărea simptome  care impun izolarea acestora.
  • Au fost suspendate  programările beneficiarilor la medicii specialiști, la medicii de familie, la laboratoarele de analize pe perioada stării de urgență; se va ține legătura telefonic cu medicii de familie pentru obținerea rețetelor pentru beneficarii cu boli cronice,
  • Am transmis tuturor primăriilor, datele persoanelor de contact de la nivelul DGASPC Suceava, care pot fi contactate în cazuri de urgență sau când se solicită informații cu privire la serviciile instituției în această perioadă și am solicitat ca, la rândul lor, acestea  să ne transmită datele persoanelor de contact de la nivelul fiecărei primării cu care să menținem legătura în această perioadă. 
  • În 90% din comunicările pe care le avem cu colegii noștri   folosim mijloacele electronice: telefon, mail, pentru a evita deplasările între localități și expunerea la risc de infecție. În același fel  procedăm cu primăriile și încurajăm acest mod de comunicare și în rândul populației pentru a evita ieșirea din locuință, în această perioadă. Persoanele care au nevoie de informații sau vor să transmită sesizări o pot face prin telefon, pe mail, pe site-ul Direcției sau prin mesaje pe pagina de facebook a DGASPC Suceava”

 

Indiferent  de modul în care va evolua situația, prioritatea DGASPC Suceava este de a lua toate măsurile de siguranță pentru menținerea stării de sănătate a beneficiarilor și a personalului din cadrul sistemului de protecție.

„La fel de importantă este starea de spirit a personalului care lucrează în centre și care se confruntă acum cu diverse situații de nemulțumire sau atacuri de panică din partea beneficiarilor, dar și în rândul colegilor, având în vedere restricțiile impuse. Îi asigurăm, pe această cale, că suntem alături de fiecare dintre ei, că ne gândim la siguranța și sănătatea lor și din acest motiv încercăm să introducem măsuri clare care să îi ajute în depășirea situațiilor care pot apărea. Dumnezeu să ne binecuvânteze și să ne ajute să parcurgem cu bine toată această perioadă!”, a precizat directorul DGASPC Suceava, Nadia Crețuleac.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.