La data de 27 mai, o femeie de 69 de ani, din municipiul Suceava, a sesizat faptul că a fost înşelată prin telefon de o persoană necunoscută, care sub pretextul că fiica ei a avut un accident şi a rănit un copil, a determinat-o să trimită suma de 3000 lei.

Din verificări a reieşit faptul că în data de 27 mai, o persoană neidentificată a apelat numărul de fix al sus-numitei, prezentându-se ca fiind medic. Acesta i-a comunicat că fiica sa a avut un accident şi se află internată în spital, împreună cu un copil, accidentat de aceasta.

Bărbatul i-a comunicat că trebuie să trimită suma de 3000 lei, pentru ca respectivul copil să fie salvat. La solicitarea presupusului medic, femeia s-a prezentat la o sucursală bancară din municipiul  Suceava şi a depus suma de 3000 lei.

Revenind la domiciliu, l-a contactat telefonic pe presupusul medic şi i-a comunicat codul de ridicare a banilor.

Ulterior, contactând-o pe fiica sa, reclamanta a realizat că aceasta nu a fost implicată în niciun accident şi că de fapt este vorba de o înşelăciune.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de înşelăciune, cercetările fiind continuate de lucrători din cadrul BIC Suceava, în vederea identificării autorului şi soluţionării procedurale a cauzei.

Poliţia recomandă cetăţenilor să dea dovadă de responsabilitate şi să nu dea curs unor astfel de cereri. O atenţie deosebită trebuie să o acordaţi si celor care se prezintă ca fiind prieteni cu o anumită rudă și solicită sume de bani, pentru a efectua anumite activităţi. Nu daţi curs acestor solicitări, deoarece nu constituie decât mijloace de îmbogăţire facilă pentru infractori, prejudiciul fiind greu de recuperat ulterior.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.