Managerul Spitalului Județean Suceava, medicul Alexandru Calancea, trage un nou semnal de alarmă cu privire la cazurile de coronavirus din județ, subliniind că unitatea spitalicească nu trebuie să redevină COVID. De altfel, acesta a precizat că luni dimineață, în spital erau internați 26 de pacienți diagnosticați cu Covid-19, respectiv 24 de adulți și doi copii, iar trei dintre adulți erau în stare gravă la ATI. De asemenea, alți trei pacienți erau în zona tampon, cu suspiciune de infectare.
Dr. Alexandru Calancea a declarat că Spitalul Județean Suceava nu trebuie să facă pași înapoi, întrucât pacienții cronici și urgențele medicale nu trebuie să aibă de suferit, ci trebuie să fie tratați cu prioritate.

„Nu trebuie să facem pași înapoi! Spitalul Județean Suceava NU trebuie să redevină spital COVID. Oamenii trebuie să înțeleagă că vaccinarea este singura metodă pentru a ne putea apăra de boală. De asemenea, cetățenii trebuie să facă diferența între informațiile adevărate, de luat în calcul, și cele false care circulă pe Internet. Dacă o persoană se informează din surse credibile, respectiv de la medic sau de pe site-ul Ministerului Sănătății, și decide că nu vrea să se vaccineze, noi îi vom respecta decizia, însă, din păcate, o mare parte dintre oameni nu fac diferența între informațiile false și cele adevărate și atunci decizia de a nu se vaccina nu este una tocmai bună”, a declrat medicul Alexandru Calancea, managerul Spitalului Județean Suceava.

De altfel, potrivit acestuia, Secția Boli Infecțioase a Spitalului Județean Suceava  primește, din nou, doar pacienți infectați cu coronavirus, în detrimentul patologiilor nonCOVID care, fie sunt internați în cadrul unei alte secții din spital, fie sunt trimiși în alte spitale din județ.

„Din păcate, nu se mai ia nicio măsură de prevenție și nu se mai respectă nicio regulă, fapt ce va genera o creștere a cazurilor de coronavirus din județul nostru. Apreciem că valul patru nu va fi similar cu valul trei, raportat la numărul de îmbolnăviri, însă trebuie să ne vaccinăm pentru a nu pune presiune pe Spitalul Județean Suceava și pentru a nu le răpi pacienților cu alte patologii dreptul la servicii medicale și chiar la viață”, a subliniat managerul Alexandru Calancea. 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.