Tot mai mulți tineri suceveni aleg să se urce la volan după ce au consumat alcool. Din păcate, pentru pasagerii mașinilor pe care le conduc, dar și pentru ceilalți participanți la trafic, poate fi ultima plimbare cu mașina. Acesta a fost și cazul celor doi tineri din Frumosu și Ostra, dar și cel al tânărului din Putna, care au murit din cauza inconștienței celor beți la volan

Trebuie precizat că aceste cazuri sunt cele mai recente, însă pe străzile județului se moare frecvent din cauza alcoolului.

 

Imagini dureroase de la Putna: un tânăr a murit, iar altul este în stare gravă

 

Reamintim că miercuri dimineata, în jurul orei 03.56, pe drumul principal din Putna (DN 2H), Bobu Gabriel, de 24 de ani, localnic,  a condus autoturismul VW Golf, în autoturism aflându-se și Popescu Ionel, de 29 ani, tot din localitate.

La un moment dat, conducătorul auto a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, a pătruns pe sensul opus de mers, a revenit apoi pe sensul său, după care a părăsit partea carosabilă, a intrat în coliziune cu un stâlp de susținere a rețelei electrice, apoi cu un gard din plasă sudată și în cele din urmă cu gardul unui imobilul, autoturismul oprindu-se în curtea casei respective.

Cei doi barbati din masina au ramas incarcerati, iar la fata locului au intervenit modulul SMURD de la Garda de Interventie Vicovu de Sus, cu autospeciala pentru descarcerare si ambulamta SMURD, cu sprijimul a doua echipaje SAJ Radauti. Conducătorul auto, Gabriel Bobu, a fost examinat de cadrele medicale sosite la locul accidentului și apoi transportat de o ambulanță la Spitalul Rădăuți, unde i s-a stabilit diagnosticul: „TCC, plăgi excoriate frontale, contuzie coloană cervicală”, după care a fost transferat la Spitalul Județean Suceava pentru investigații de specialitate. La locul accidentului acesta a fost testat cu aparatul alcooltest rezultatul fiind de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pasagerul aflat în autoturism, respectiv Popescu Ionel, a fost resuscitat de cadrele SMURD până la ora 04.55, oră la care a fost declarat decedat.

 

Doi tineri și-au pierdut viața în cumplitul accident de la Câmpulung Moldovenesc. Șoferul vinovat a fugit de la fața locului

 

Miercuri, 13 noiembrie 2019, la ora 23.15, Poliția municipiului Câmpulung Moldovenesc a fost sesizată prin SNUAU 112 despre faptul că la ieșirea din municipiul Câmpulung Moldovenesc spre orașul Gura Humorului s-a produs un accident rutier.
Din primele verificări a rezultat că pe D.N. 17, la km. 195 au intrat în coliziune frontală două autoturisme, respectiv un autoturism marca BMW 320 și un autoturism marca WV Passat.

Conducătorul BMW-ului a abandonat vehiculul și a fugit de la fața locului.
Din primelor cercetări efectuate s-a stabilit că șoferul care a fugit, avându-l ca pasager al locului din dreapta față pe H. G., în vârstă de 24 ani, din comuna Frumosu, pe D.N. 17 din afara localității Câmpulung Moldovenesc, la un moment dat, ajuns în apropierea km 194+850 m cel mai probabil s-a angajat în efectuarea unei manevre de depășire neregulamentară, în zona de acțiune a indicatorului cu semnificația ,,Depășirea interzisă”, a pătruns pe sensul opus de mers unde a intrat în coliziune frontală cu autoturismul marca VW Passat, care din primele verificări s-a stabilit că circula din direcția opusă, fiind condus de R. A. G., de 20 ani, din comuna Ostra.
După impact, autoturismul WV Passat a fost proiectat în rigola din stânga a direcției de mers menționate, ambele autoturisme fiind avariate în proporție de 80%. După producerea accidentului, conducătorul autoturismului marca BMW a părăsit locul producerii accidentului fără a mai putea fi identificat.
În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală gravă a numiților R. A. G. și a lui P. A. I., de 14 ani, din comuna Ostra.
Tot în urma accidentului a rezultat decesul numiților H. G. și a lui R. G. C., în vârstă de 17 ani din comuna Ostra, pasager în autoturismul WV Passat.
Conducătorul auto R. A. G. nu a putut fi testat cu aparatul etilotest, datorită leziunilor suferite însă și-a exprimat consimțământul cu privire la recoltarea de mostre biologice de sânge în vederea determinării alcoolemiei.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.