Supranumit „neamțul”, candidatul la alegerile prezidențiale al Alianței Creștin Liberale, necunoscutul Klaus Werner Iohannis, a intrat cu stângul în lupta pentru Cotroceni. Dacă până mai ieri nimeni nu știa cine este Iohannis, acum toată lumea îl știe. Cu bune și rele.

Lucrurile bune care s-au auzit despre Klaus Iohannis se referă exclusiv la înfățișarea Sibiului, un oraș capitală europeană, un oraș care a renăscut parcă din propria cenușă. Ce nu știu românii este însă adevărul care vine din partea sibienilor. După câțiva ani de presă națională, taman făcută în Transilvania, mi-au rămas câțiva prieteni în presa de acolo. O să redau o frază scurtă a unuia dintre ei.

„Ca sibian, îmi permit să afirm: ce „a făcut la Sibiu” o ştim cel mai bine noi, sibienii, aşa că lăsaţi-ne să ne pronunţăm noi, cei care locuim în oraşul preamărit, unde ne rupem maşinile pe străzile cu asfaltul ciuruit sau picioarele pe trotuarele rămase aceleaşi de pe vremea lui Nicu Ceauşescu. Sibiul nu se rezumă doar la centrul spoit în grabă înaintea anului 2007, ca să nu ne facem de râs când cu Capitala Culturală a Europei. Nu locuim toţi sibienii în Piaţa Mare, cea care este permanent arătată la televiziuni, ca să constate tot natul măreţele realizări ale „iepocii” de aur Iohannis. Acesta s-a folosit de oraşul nostru ca să-şi creeze el o imagine pozitivă, pe care a perpetuat-o prin intermediul unei prese mercenare!

Nu dă bine la imaginea de politician să clatini „mitul neamţului”, la fel şi ca ziarist, e musai să te aliniezi turmei de aplaudaci. Nu spune nimeni nimic despre trecutul întunecat al primarului sibian, despre dosarele sale penale vechi, făcute uitate pe la diverse parchete în vederea prescrierii faptelor sau cele actuale, mai recente şi nici despre scheletele din debaraua acestuia. Justiţia l-a protejat permanent, Iohannis Klaus Werner fiind susţinut de către statul german tot timpul. A avut nenumărate dosare pentru mai multe fapte penale (trafic internaţional cu copii, retrocedări frauduloase, afaceri cu banii publici, uz de acte false ca să obţină el personal doua imobile) dar toate au fost ascunse, ferite de opinia publică.”

Cât despre cele rele, presa vremii a relatat materiale ample despre activitatea lui Klaus Iohannis în ceea ce înseamnă reprezentarea intereselor Guvernului German în România, amintindu-se faptul că „neamțul” a primit diferite distincții. „Şi noi care credeam, ca nişte naivi, că Iohannis slujeşte România. Deci, să recapitulăm: viitorul ministru de Interne al României a fost decorat în anul 2007 alături de ministrul de Interne al Germaniei de la acea vreme „pentru merite deosebite aduse Germaniei”, iar cel care a înmânat distincţiile era fostul ministru de Interne al Germaniei!!! Decoraţia, cea mai înaltă distincţie din Germania, a fost înmânată pentru merite deosebite aduse Germaniei!!! (…) Acelaşi Iohannis a fost decorat, imediat după câşti­garea alegerilor din 2004, şi de către vicepreşedintele parla­men­tului german, Susanne Kastner, aceasta fiind mai mult la Sibiu, cu un rol activ propagandistic Culmea, toate fiind aliatele Germaniei în al Doilea Război Mondial! Primarul sibian a mai primit: Ordinul Naţional al Italiei – Steaua Solidarităţii Italiene, în grad de Comandor (2008) – Italia a fost principalul aliat din Europa al Germaniei hitleriste; Ordinul de Merit al Marelui Ducat de Luxemburg, în grad de Ofiţer (2009) – în 1942, Luxemburgul a fost oficial anexat de Al treilea Reich; Ordinul de Merit „Marea Cruce de Argint”  al Statului Austriac (2009) –  Anschluss-ul: Germania a anunțat anexarea Austriei pe 12 martie 1938, transformând țara în provincia „Ostmark”;  Ordinul de ofiţer al Coroanei Belgiene (2009) –  în 1940, Belgia a fost ocupată de către trupele Germaniei naziste. Iar pentru ca Axa beligeranţilor din al Doilea Război Mondial să fie completă, în octombrie 2009, când Klaus Iohannis a fost propus de către Crin Antonescu în funcţia de premier al României, primarul Sibiului tocmai se afla într-o vizită oficială în Japonia. Simple coincidenţe? Cum să slujească România, din moment ce primarul Sibiului nu a participat în niciun an la manifestările desfăşurate de ziua naţională în oraşul pe care-l conduce?

Cum ar putea fi Klaus Iohannis demn să reprezinte interesele sucevenilor, în condițiile în care este implicat în scandaluri legate de trafic de copii, cum ar putea Klaus Iohannis să fie demn să reprezinte interesele românilor când sibienii l-au numit nazist, cum ar putea Klaus Iohannis să fie demn de cea mai înaltă funcție în stat?

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.