Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a fost prezent la lucrările Congresului Autorităților Locale şi Regionale, care are loc în Franţa, la Strasbourg, care are ca temă principală „Europa în criză – provocări pentru democraţie la nivel local şi regional”.

Acest congres, format din 636 de membri, a reunit reprezentanţi ai autorităţilor locale şi regionale din 47 de state din Europa.

Cătălin Nechifor este membru al Comitetului Regiunilor, iar în această calitate a participat la reuniunile Grupului Socialist, ale Comitetului de Guvernanţă, precum şi la lucrările din plenul Congresului Autorităților Locale şi Regionale.

Președintele CJ a specificat că miercuri s-a concluzionat asupra dezbaterilor din cadrul congresului. Una dintre concluzii este că în contextul crizei financiare, relansarea creșterii economice necesită o mai mare cooperare între toate palierele de guvernare, local, regional şi naţional.

„Un alt subiect aflat pe ordinea de zi a fost cel referitor la regiunile europene cu statut special, care beneficiază de un cadru legislativ, administrativ şi financiar aparte şi care au fost create şi recunoscute în timp, datorită unor caracteristici istorice, geografice, culturale şi lingvistice. În acest sens, crearea unor noi regiuni cu statut special pare să fie puţin probabilă, datorită faptului că actuala formă de organizare a celor 47 de state membre ale Consiliului Europei creează cadrul democratic de dezvoltare economică şi socială, însă definirea de regiuni de dezvoltare, fără a ţine cont de criteriile speciale enunţate mai sus, este privită în continuare ca o formulă echilibrată de asigurare a coeziunii şi de reducere a disparităților”, a declarat şeful administraţiei judeţene.

Comentarii Facebook

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.