Președintele Pro România Suceava, Ioan Cătălin Nechifor, nu este de acord cu modul în care Klaus Iohannis acționează atunci când îi condamnă pe membrii PSD. Acesta a subliniat că nu toți pesediștii sunt de rea credință și că președintele țării trebuie să militeze pentru unitate, nu pentru dezbinare.

„Eu văd mesajul lui Klaus Iohannis care pune la colț PSD-ul și nu e o chestiune foarte înțeleaptă pentru că nu toți pesediștii sunt răi. E Dragnea, e Dăncilă, sunt alții care merită într-adevăr să fie sancționați și atenționați, dar să te bați cu milioane de oameni care au o altă opțiune politică, pentru că PSD a luat, de-a lungul timpului, milioane de voturi, nu este ok. România aia cui o dăm? Rămâne undeva în afara țării?”, a transmis liderul Pro România Suceava.

Acesta a subliniat că Mircea Diaonu este omul care poate reuși să unească românii și să facă ca întreaga clasă politică să coopereze pentru binele cetățenilor.

„Diaconu cred că a fost destul de calm pe toată campania electorală. A avut mesaje corecte, mesaje care au adus în dezbatere publică nevoia de normalitate, nevoia de consens politic. Poate că ar trebui să învățăm și noi că nu parul, nu bătaia politică, și nu a scoate ochii unii altora sunt soluții.  O soluție este cooperarea, sau colaborarea în formatul în care reușim să mișcăm lucrurile împreună”, a explicat Ioan Cătălin Nechifor.

Despre modul în care candidații la prezidențiale se prezintă în campania electorală, liderul sucevean a precizat că, atât Iohannis, cât și Dăncilă se prezintă doar între membrii de partid și doar între oameni care au aceeași opțiune politică ca și ei. Despre Barna, Nechifor a precizat că nu mai contează în ecuație, întrucât a dovedit că este asemeni lui Dragnea.

„Klaus Iohannis face campanie în interiorul partidului, în locații securizate, cu ai lui, toată lumea aplaudă, toată lumea râde, toată lumea face poze. Domnul Câțu face selfie-uri pe bandă rulantă și atât. Nimic cu ceilalți oameni! Dacă se alege președintele PNL, cred că e ok, dar el vrea să fie președintele României.

La Dăncilă, lucrurile sunt oarecum la fel. Am văzut și la Suceava: au adus electorat strict din zona PSD, oameni care erau în postura de a fi pensionari, oameni mai în vârstă, agricultori, ceea ce este ok, dar nimic altceva pentru tineri, pentru antreprenori, pentru oameni activi în viața publică. Dăncilă face campanie cu bebeluși, mai nou. E greu de crezut că acei copilași, abia născuți, vor zice ceva de rău.

La Dan Barna, campania s-a închis în Barcelona la un prânz cu fructe de mare. Toată povestea cu #haștag s-a dus pe apa sâmbetei pentru că Barna este fix la fel de penal ca și Liviu Dragnea”, a explicat Nechifor.

Pe de altă parte, liderul Pro România Suceava a subliniat că Mircea Diaconu face o altfel de campanie, mergând între oameni, în piețe publice, unde răspunde la întrebări.

„La Diaconu este exact invers, pentru că pe acolo pe unde merge anunță public pe Facebook, întâlnire în piață publică, în locație clar definită și cu motto-ul clar definit. Diaconu răspunde la orice întrebare. Nu am selectat, nici noi, nici alții, nici nu aveam cum, dacă vin 100, 1000, 50 de oameni și ce are fiecare de întrebat la o astfel de dezbatere. E foarte deschis. Nu vine cu SPP, nu vine cu forțe de ordine, nu vine nici măcar cu haine politice pentru că se vede că nu e nici Ponta, nici Tăriceanu. Nu suntem nici noi îmbrăcați în Mircea Diaconu. Ar fi și culmea! Nu poți să îl replici pe Mircea Diaconu”, a adăugat Cătălin Nechifor.

Liderul Pro România Suceava a precizat că după Revoluție, la șefia statului au fost oameni diferiți, cu diferite profesii. De asemenea, Nechifor a spus că românii au votat un agitator și un turnător care au fost președinți de țară. Făcând o comparație cu Ucraina, Nechifor a subliniat că un actor este o variantă bună.

Acesta a mai adăugat că îl va vota pe Mircea Diaconu, întrucât consideră că este singurul candidat care poate fi un bun președinte.

„Cineva îmi spunea că Diaconu este actor… Dar să ne amintim că noi, românii, am votat un turnător. L-am avut pe Băsescu turnător, președinte. Avem acum un președinte profesor. Am avut un președinte agitator politic, în persoana lui Ion Iliescu. Domnul Emil Constantinescu a fost și el profesor. Poate că și un actor este o variantă, nu neapărat că ne uităm la Ucraina, acolo unde s-a schimbat întreaga clasă politică cu un actor. Cel de acolo e de comedie, în timp ce Diaconu e puțin mai serios, însă îl votez pe Diaconu pentru că îi știu trecutul într-o mare măsură. Dacă despre Barna, despre Iohannis și despre Dăncilă știu lucruri din trecutul recent, pe Diaconu l-am văzut în „Buletin de București”, în „Aurul, petrolul și ardelenii”, l-am simțit, mi-a plăcut cum a jucat. Și, da! A fi președinte e un rol. Nu avem școală de președinți. Dacă vrei să dai la orice universitate, niciun curs nu te învață cum să fii președinte. Asta o simți, o înveți, o dobândești. Dar trebuie să ai și capacitatea să primești și această taină de a fi un bun președinte. Din păcate, România nu a avut până cum șansa unui președinte bun. Singura șansă să putem spera la altceva, după 24 noiembrie, este ca pe 10 noiembrie să votăm cu Mircea Diaconu”, a subliniat Ioan Cătălin Nechifor.

Pe de altă parte, Nechifor a subliniat că promisiunile de campanie făcute de contracandidații lui Mircea Diaconu nu vor fi concretizate, întrucât altele sunt atribuțiile unui președinte. În plus, despre Klaus Iohannis, Nechifor a spus că acesta nu a făcut nimic pentru zona Bucovinei  până acum, iar faptul că se consideră garantul autostrăzilor din România, nu înseamnă nimic.

„Pe Klaus Iohannis l-am avut președinte și nu cred că a făcut ceva pentru Bucovina în cinci ani de mandat. Povestea că nu a avut Guvernul lui e falsă, pentru că a avut Guvernul Cioloș, al lui. Ar fi putut să facă măcar atunci ceva și n-a făcut nimic. Să-l vedem acum pe Klaus Iohannis garantul autostrăzilor în România e, din punctul meu de vedere, doar o gogoașă electorală. Diaconu n-a propus nimic pentru că președintele nu poate să facă ceva concret, nici autostrăzi, nici spitale. El poate genera dezbateri și poate să vină în situația în care să zică public anumite teme pe care oamenii să le înțeleagă și să ia atitudine. Președintele nu trebuie doar să certe Guvernul sau să bage bețe-n roate ca să blocheze activitatea, ci trebuie să fie parte a construcției. Mă uitam zilele acestea la Klaus Iohannis care s-a dus după fiecare ministru și l-a instalat în funcție. De ce nu a făcut același lucru și pentru PSD pentru că a schimbat trei guverne și a montat pesediști 100 la număr în guvernele anterioare. E clar că este o diferență de măsură. Mircea Diaconu nu ar face lucrul acesta, ci ar lua premierul pe care  Parlamentul l-ar da după alegeri, al unei majorități, l-ar pune, indiferent de cum se va chema acea persoană, în situația de a face un cabinet și va accepta chestiunea asta. Asta înseamnă democrație!”, a conchis deputatul Pro România Ioan Cătălin Nechifor.

Material realizat la comanda Pro România pentru Alianța ”UN OM”. Cod mandatar MFC 31190013

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.