Președintele Pro România Suceava, deputatul Ioan Cătălin Cătălin Nechifor, a declarat că pentru alegerile din 6 decembrie PRO România nu vine cu promisiuni electorale, ci cu propuneri concrete care să răspundă nevoilor populației. 

Acesta a spus că Pro România are un plan bine pregătit și o echipă politică ce s-a reașezat și care duminică va fuziona cu colegii din ALDE, astfel că va exista o echipă și mai puternică care la vârf va fi condusă de doi foști premieri: Victor Ponta și Călin Popescu Tăriceanu.

„Aceștia nu au guvernat țara în perioade foarte simple, ci în perioade grele, dar  au fost în măsură să ia deciziile ca România să treacă mai ușor peste dificultăți. Au fost premieri care au generat creștere economică, au generat creștere de pensii, de salarii, au plătit alocații mai mari decât ceilalți și, mai mult decât atât,  au reușit să scoată țara din criză”, a declarat deputatul Pro România. 

Acesta consideră că la Suceava partidul are o listă cu oameni profesioniști care au soluții la problemele actuale.

„Mă bucur că la Suceava  avem pe listă oameni cu greutate în spate, oameni cu profesii importante. Tavi Ilisoi este medic veterinar, Emi Havrici este silvicultor, iar eu sunt inginer, dar mai avem mulți colegi și colege cum ar fi Luminița Chihai, Doru Sârghe, dr. Ciornei și foarte mulți alții  pregătiți că vină pentru suceveni cu soluții”, a spus liderul PRO ROMÂNIA SUCEAVA.

Concret, cei trei piloni care sunt avuți în vedere de către PRO România sunt Educația, Sănătatea și Locurile de Muncă.

„Sunt trei lucruri care trebuie tratate individual, dar foarte importante. Gândiți-vă ce se întâmplă dacă vom continua să avem școală online foarte mult, dacă copiii nu vor învăța așa cum au fost învățați să învețe. În România sunt zeci de mii de familii care nu-și permit să aibă acces la internet, care nu au energie electrică măcar, care nu au posibilitatea să își poarte copilul la școală. Și, din păcate, vom avea o generație care va fi cu un handicap major în raport cu ceilalți pe piața muncii, nu doar în România, ci și în spațiul internațional și lucrul acesta nu putem să ni-l permitem”, a  subliniat Cătălin Nechifor.

Acesta i-a asigurat pe suceveni că Sănătatea va reprezenta, de asemenea, o prioritate pentru echipa PRO ROMÂNIA. 

„Cer public autorităților locale și centrale, indiferent că sunt PSD,  PNL, să ia toate măsurile astfel încât la Fălticeni spitalul de acolo început în 1993 să fie dat în funcțiune. Măcar acum, în al 12-lea ceas, să facă un efort pentru că este terminat și mai are nevoie doar de echipamente medicale, astfel încât să avem o rezervă de 500 de paturi pentru cei care sunt pe tratament general, non covid.

Al treilea aspect prioritat pentru noi vizează locurile de muncă. Încă nu ne dăm seama, dar în Suceava s-au pierdut locuri de muncă, s-au închis companii private, s-au pierdut oportunități de a dezvolta afaceri și e foarte important să găsim soluții.

M-am uitat cu câtă detașare au trecut autoritățile peste subiectul închiderii fabricii LA DORNA. Au adus în campania electorală vectori de comunicare politică, directori, secretari de stat și de atunci, nimic, zero barat, iar cei care trăiesc în zona de munte și se bazează pe laptele de acolo nu au nicio soluție.

Mă uit cum și-au bătut joc de un sistem întreg: HORECA.

Ne gândim la asigurarea unui venit minim garantat persoanelor care trăiesc în România și care să fie ajutate să treacă mai ușor peste criză”, a conchis deputatul PRO ROMÂNIA, Ioan Cătălin Nechifor.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.