Liderul Pro România Suceava, deputatul Ioan Cătălin Nechifor, susține că Ordonanța de Urgență privind Copdul Administrativ a fost dată doar din interese personale. Acesta a precizat că social democrații nu au făcut nimic altceva decât să-și asigure funcții întrucât OUG a fost dată exact înaintea Congresului PSD.

„Codul Administrativ a fost dat pe repede-nainte din motive electorale interne. Săptămâna trecută s-a dat Codul pentru a putea să fie obținute voturi la Congres. Unii le-au obținut, iar alții nu. Titularul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice nu a fost ales, dar doamna Dăncilă a luat voturile și. Atâta timp cât procedura era parlamentară și contestată la CCR, să vii cu o Ordonanță de Urgență mi se pare total greșit”, a explicat deputatul Ioan Cătălin Nechifor.

Potrivit lui Nechifor, este datoria Avocatului Poporului să atace această Ordonanță care poate fi, eventual, dată înapoi.

„Care a fost urgența, în afară de data Congresului, sau 3 iulie, pentru alții?! Acolo sunt prevederi care, din păcate, erau mult mai grave în trecut. Formala Codului Adminstritaiv, la momentul în care s-a impus în Parlament, prevedea o reformă mai abruptă”, a mai spus Nechifor.

În ceea ce privește pensiile speciale acordate primarilor, deputatul sucevean a argumentat că nu ar trebui să existe această remunerație întrucât salariile sunt destul de mari. De asemenea, Nechifor a mai spus că „niciun român nu ar trebui să se diferențieze astfel de alt român”.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.