Deputatul Cătălin Nechifor, liderul Pro România – filiala Suceava, spune că este necesară o vizită oficială a  vicepremierului și ministrului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Paul Stănescu, în Bucovina, după ce acesta și-a petrecut minivacanța de Sfâna Maria în județul Suceava.

După ce în urmă cu două luni am făcut o analiză la zi a Programului Național de Dezvoltare Locală în Suceava, între timp, vicepremierul, care este și ministrul al Dezvoltării, a fost în Suceava, așa cum am solicitat. Numai că a fost în vacanță. Sigur că a fost importantă și prezența domniei sale ca turist în Bucovina. Sunt multe lucruri frumoase de văzut, și în Obcinele Bucovinei și în alte părți, însă rezultatele, din păcate, pe acest domeniu nu sunt foarte în regulă”, a declarat Cătalin Nechifor.

Acesta a dat exemplu luna august, când în județul Suceava s-au făcut mai multe transferuri de sume de bani, aferente unor facturi, unor lucrări care s-au efectuat în județ.

Este vorba de  20 de plăți, cu o valoare 5.121.00 de lei. Dar dacă raportăm la cuantumul programului, și dacă luăm în calcul ambele variante de sume vehiculate, o să constatăm că pe Suceava au intrat în august 0,0055% din banii alocați programului, adică din cei 928.525.000 de lei – variantă spusă public anul trecut, sau 0,0059% din suma de 854.000.000 – varianta care este spusă anul acesta, tot la nivel oficial. Practic, nu știm exact cum stăm. Unii zic într-un fel, alții zic în alt fel. Acest lucru este foarte grav, pentru anul cam trece, a  trecut august, e jumătatea lui septembrie și să îți vină la județ doar 200.000 de lei, în condițiile în care alocarea pentru județ este de vreo 252.000.000, este fix zero. Și stau și mă întreb cam cât va dura ca la Suceava aceste proiecte, câte or fi ele, să se termine, pentru că dacă mergem în continuare cu acest ritm, vă dați seama că o să ne ia cam un centenar”, a declarat Nechifor.

Deputatul sucevean este de părere că este necesară o vizită oficială a vicepriministrului Paul Stănescu în județul Suceava, iar cei care guvernează, care gestionează aceste domenii, să vină și să  explice în ce ritm văd ei că vor putea lucrurile să avanseze.

Comentarii Facebook

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.