Liderul PRO România Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat în cadrul unei conferințe de presă, referitor la programul „Suceava – Utilități și mediu la standarde europene”, că ar trebui urmăriți penal toți cei care s-au aflat la cârma județului de la începutul programului.

„Varianta corectă ar fi urmărirea penală pe numele numiților Mîrza Gavril, Flutur Gheorghe, Nechifor Cătălin, Cușnir Ioan, Orest Onofrei, Băișanu Alexandru, Sinescu Florin, Adomicăi Mirela. Toți facem politică și administrație de prin 2000 încoace. Nu putem să ne ascundem vreunul. Nu putem să ne ascundem vreunul din noi să spunem că nu am făcut, că nu am dres și ne-am trezit cu situația asta catastrofală la Utilități și Mediu și tot dăm din colț în colț. Mă uit acum cu câtă pasiune vin unii și ne povestesc, ne îmbrobodesc că au găsit soluții, că vor veni bani, că va plăti Guvernul, că va fi bine, că vor fi salvate localitățile. Dar atunci când ați greșit sau am greșit am zis ceva? A răspuns careva dintre noi, dintre cei care ne-am ocupat de acest proiect din 2003 până acum cu ceva? A fost vreunul măcar în măsură să fie arătat cu degetul că a greșit, că nu trebuia să facă așa?”, a transmis  Cătălin Nechifor.

Acesta este de părere că proiectul „Suceava – Utilități și mediu la standarde europene” este cel mai catastrofal proiect din România.

„În acest proiect Suceava a înmormântat 160 de milioane de euro. Este, de departe, cel mai catastrofal proiect cred că din România. Eu nu știu să fie vreo țeapă mai mare adusă românilor decât acest proiect. 160 de milioane din 2003, suntem în 2019 și curge până în 2033. Deci, suntem la jumătatea drumului. Abia a trecut jumătate din perioada de rambursare. Și atunci stau și mă întreb oare de ce nimeni nu răspunde? Oare de ce nu e întrebat și Gavril Mîrza și Gheorghe Flutur și eu? Să spunem cu toții ce am făcut și ce n-am făcut”, a declarat președintele PRO România Suceava.

Cătălin Nechifor a amintit și de perioada  în care se afla în fruntea Consiliului Județean Suceava, când toate localitățile din proiectul „Suceava – Utilități și mediu la standarde europene” au primit bani pentru plata datoriei.

„În vremea mea am avut norocul să îl am pe Victor Ponta partener și banii s-au dat de la Guvern. Nimeni n-a suferit atunci cu vreun leu. Toate localitățile au primit bani de la Guvernul Ponta spre a fi plătită acea datorie. Astăzi tot văd că suntem păcăliți. Este campanie electorală! Chiar nu înțelegem acest lucru? Chiar nu înțelegem că oamenii sunt păcăliți că o să fie din nou bine? Nu au rezolvat nimic în atâția ani. Cum putem rezolva chestiunea asta? Simplu: prin răspundere. Cât mai fugim de responsabilitate? Cât mai stăm după declarații? Și oamenii de ce trebuie să plătească? De ce să vină Guvernul României să plătească pentru prostia făcută de unii? Gavril Mîrza a început acest proiect în 2003, Flutur l-a continuat, în 2012 l-am găsit gata, finalizat, nu mai era nimic de făcut în proiectul acesta. La Rădăuți funcționa, la Humor, Câmpulung, Vatra Dornei erau construite centrale și închise cu lacăt, conductele băgate în pământ și date gratuit la Transgaz și am fost un fel de poștaș la vremea mea, pentru că luam banii dintr-un cont și în băgam în alt cont. În vremea mea ca președinte nu am avut de a face cu nicio investiție în acest proiect. Dar l-am gestionat așa cum s-a putut gestiona, l-am dus în cârcă cum l-am dus, am fost și eu criticat. Dar au mai trecut de atunci niște ani, și în vremea mea era Teodorovici ministrul Finanțelor publice. Atunci cum putea Teodorvici să ajute localitățile? Cum ne-a dat Teodorvici bani când era Victor Ponta prim-ministru și acum, de când a fost Cioloș, nu s-a mai putut? Ar trebui să facem ordine cu acest subiect. De ce să plătească tot românul pentru prostia unora?”, a conchis deputatul Cătălin Nechifor.

Acesta este un material electoral altfel de cum v-ați obișnuit, este despre realități, despre adevăr, despre proiecte care există, proiecte care au fost făcute, de mine, Cătălin Nechifor, Victor Ponta și Corina Crețu. Astăzi, toți trei suntem în Pro România, iar pe 26 mai puteți să veniți să ne votați pentru Parlamentul European, pentru România, pentru Suceava.

(Advertorial Pro Romania MFC 41190009)

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.