Președintele Pro România Suceava, deputatul Ioan Cătălin Nechifor, critică dur modul în care se face administrație, atât la nivel local, cât și la nivel central. Deputatul sucevean explică cât de importante au fost proiectele implementate de el din mandatul de președinte al Consiliului Județean Suceava și cât de mult este condamnată zona la subdezvoltare în present.

„Indiferent cu câte sume de bani atrase se laudă unii, vreau să le spun exact ce au atras și ce am atras și eu pentru că lucrurile trebuie analizate, descâlcite, deslușite. În anul 2011, în luna iunie, a fost semnat un proiect la nivel de județ, care a avut o alocare financiară de circa 380 de milioane de lei fără TVA, adică aproximativ 93 de milioane de euro. Acest proiect a fost implementat în 2011 și până am terminat mandatul în 2016 și a însemnat extinderea rețelei de apă canal din 5 localități. E mai simplu să faci o horă, un festival unde îți vin câteva mii de oameni, unde mai transmitem câte ceva și despre care mai scriem frumos, dar eu cred că proiectele de apă și canal sunt esențiale și extrem de importante în economia globală. Aceste proiecte nu se văd, dar se simt în calitatea vieții, adică în ceea ce înseamnă zonă de confort urban”, a explicat liderul Pro România Suceava, Ioan Cătălin Nechifor.

Pe de altă parte, Nechifor susține că a implementat proiectul de apă canal în valoare de 93 de milioane de euro și a pregătit un alt proiect important, de 251 de milioane de euro care prevedea extinderea rețelei de apă și canal în 13 localități din județ, printre care și Câmpulung Moldovenesc, Vicovu de Sus, Sucevița și Marginea.

„Tragedia este că, odată terminată implementarea acestui proiect de 93 de milioane de euro, în mandatul meu, noi nu am stat degeaba și dovadă este o Hotărâre de Consiliu Județean care a fost aprobată în 2015 și care însemna masterplanul de apă și canal al județului Suceava. Unul care se adresa unui număr de 13 localități importante, a cărui valoare era de 251 de milioande de euro. Deci, în 2011 – 2016 am implementat un proiect de 93 de milioane de euro și am pregătit pentru etapa post 2016, un proiect de 251 milioane de euro. Lăsasem totul pregătit, totul semnat, inclusiv de ministere, însă, din nefericire pentru județul Suceava, nu s-au mai transpus în realitate. De atunci și până acum nu mai avem șansa să putem spera că localități precum Suceava, Șcheia, Salcea sau precum Fălticeni ar fi putut primi bani. Doar pentru Suceava erau prinși 22,2 milioane de euro”, a mai explicat deputatul Nechifor.

De altfel, Ioan Cătălin Nechifor îi acuză, atât pe liderii locali, cât și pe cei național de faptul că acest proiect semnat și cu finanțarea alocată, nu a mai fost implementat. Potrivit acestuia, este trist ca într-o zonă turistică cum este Bucovina, „mai există haznale în fundul curții” și că cei care se află la șefia unităților administrative, fie ele județene sau guvernamentale, nu fac nimic pentru a schimba aceste lucruri.

„Am lăsat proiect la cheie, finanțat și masterplan aprobat și nu s-a făcut nici măcar un centimetru, nu s-a mutat nici măcar o lopată. N-a fost nimeni, nici cu lopata, nici cu metrul, nici cu pixul, cu nimic. De trei ani s-au înghețat aceste proiecte. De trei ani nu s-a făcut nimic important în Suceava. Consiliul Județean Suceava nu are niciun proiect european nou. Nici PNL, nici PSD nu au făcut nimic pentru că amândoi sunt la conducere, unul la nivel local și unul la nivel central și cred că trebuie să explice și să arate ce au făcut, totuși. De ce au dormit în papuci? De ce nu i-a interesat viața noastră?”, a conchis liderul Pro România Suceava.

Acesta este un material electoral altfel de cum v-ați obișnuit, este despre realități, despre adevăr, despre proiecte care există, proiecte care au fost făcute, de mine, Cătălin Nechifor, Victor Ponta și Corina Crețu. Astăzi, toți trei suntem în Pro România, iar pe 26 mai puteți să veniți să ne votați pentru Parlamentul European, pentru România, pentru Suceava.

(Advertorial Pro Romania MFC 41190009)

Comentarii Facebook

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.