Preşedintele PSD al Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a spus că anularea curselor pe timp de iarnă ale companiei Tarom de pe Aeroportul din Salcea nu înseamnă un dezastru pentru turismul din zona Bucovinei.

Nechifor a spus că nu vine  sfârşitul lumii dacă nu mai zboară Taromul de la Suceava. Totodată el a continuat spunând  că din motive care îl depăşesc  aeroportul din Suceava nu oferă condiţii dintre cele mai strălucite.

„E un aeroport care e dezvoltat aşa cum e. Nu avem balizaj, deci nu putem ateriza când e ceaţă. Şi nu ştiu dacă cineva îşi asumă să aterizeze în orb, să nu vadă pista, şi să ne trezim cu nu ştiu ce nebunie. Apoi, nu avem sistem ILS, deci nu putem aduce avionul la aterizare în condiţii normale, şi să-l ghidăm pe alte instrumente decât ceea ce are pilotul”, a declarat Nechifor.

Șeful administrației județene a spus că avionul care zboară pe ruta București – Suceava este unul standard, iar capacitatea lui e de doar 40 de locuri. El a spus că anul trecut, din 150 de curse aeriene programate pe timp de iarnă, 35 au fost ratate din cauza condiţii meteo, iar patru zboruri au fost anulate din cauza unor condiţii tehnice din partea Tarom.

Așa cum anunța acum o săptămână Nechifor, se va trece la planul „B”. Acesta ar include blocarea şi închiderea aeroportului pentru urgentarea lucrărilor de modernizare, în special la pista de decolare şi aterizare.

„Şi cu asta am încheiat bâlciul. Dar nu are rost să ne crizăm aşa, pentru că nu ştiu câţi turişti vin cu avionul la Vama sau în altă parte. Ceea ce este important pentru mine e că ştiu ce se va întâmpla anul viitor. Şi ştiu că în 2014 vom avea curse externe, vom avea curse cu Bucureştiul, vom avea un aeroport modernizat, capabil să atragă mai mulţi pasageri”, a declarat Nechifor.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.