Cătălin Nechifor, deputat PRO România și fost președinte al Consiliului Județean Suceava, îl critică pe Gheorghe Flutur, actualul președintele al CJ Suceava, în legătură cu un important proiect de infrastructură rutieră din Regiunea de Nord-Est.

Îl rog respectuos pe domnul Flutur, atunci când nu lucrează asiduu pe autostrăzi, când nu se întâlnește cu cei de la CNAIR, când nu desenează trasee de autostradă prin munți și prin câmpii, poate că încearcă se se întâlnească cu cei care sunt în subordinea lui la Consiliul Județean și să descâlcească acel proiect de drumuri de legătură între Iași și Suceava, pe care l-am semnat cu Cristian Adomniței în 2015 și pentru care nu s-a construit nici măcar un centimetru”, a transmis Cătălin Nechifor.

Mai precis, este vorba despre proiectul strategic de transport „Reabilitarea şi modernizarea infrastructurii DJ282, DJ281D, DJ281B, DJ281 pe traseul Iaşi – Gropniţa – Coarnele Caprei – Belceşti – Scobinţi – Sireţel – Lespezi (Judeţul Iaşi) – Budeni – Dolhasca – Liteni – Udeşti – Bosanci – Ipoteşti – Suceava – Moara – Liteni – Zăhăreşti – Stroieşti – Dărmăneşti (Judeţul Suceava)”.

De cinci ani de zile nu a făcut nimic. Și stau și mă întreb de ce și asta vreau să îl rog pe domnul Flutur: poate găsește o pauză, poate atunci când nu e foarte ocupat, își cheamă subordonații pe care îi poate chema într-adevăr la ordin, nu ca la minister, nu ca la CNAIR, și să-i pună la treabă. Și pe cei din Suceava, și pe cei din Iași, pentru că cinci ani de zile au dormit în papuci. N-au făcut absolut nimic. Este singurul proiect cu finanțare europeană, e o jignire adusă județului ca timp de patru ani de zile să nu implementezi nimic, să nu aduci un euro, să nu faci un proiect în plus, să nu faci nimic. Cred că e deja foarte mult și știu că unora le place campania electorală și le place fala și lauda. Și cred că în această perioadă trebuie să încercăm să vedem cum să reușim să facem lucrurile să se miște și cred că domnul Flutur trebuie să dea un răspuns public”, a conchis deputatul Nechifor.

La data la care a fost semnat, întregul proiect era estimat la o valoare de 79,8 milioane de euro pentru cei 170 de kilometri care urmau a se moderniza, din care 74,66 pe raza judeţului Suceava şi 94 de kilometri pe raza judeţului Iaşi.

Trebuie precizat că, la sfârșitul lunii octombrie a anului trecut, Gheorghe Flutur declara că s-a intrat în linie dreaptă cu drumul Dărmănești-Suceava-Dolhasca-Iași, dar  și că în proiectul realizat în parteneriat cu CJ Iași, în ceea ce privește execuția lucrărilor, CJ Suceava nu mai depinde de CJ Iași, iar drumul a fost împărțit în două tronsoane pentru care s-au făcut licitațiile.

Organizăm noi licitațiile și nu mai depindem de Iași. Sunt oferte depuse și suntem în evaluare”,  declara Gheorghe Flutur.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.