Președintele Pro România Suceava, deputatul Ioan Cătălin Nechifor, a făcut mai multe precizări referitoare la intenția președintelui Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, de a aduce, pentru o perioadă limitată de timp, compania Blue Air să opereze pe Aeroportul „Ștefan cel Mare”.

Astfel, deputatul sucevean a spus că, la prima vedere totul este bine, însă cei care negociază aducerea companiei Blue Air la Suceava ar trebui să caute în istoricul acesteia, întrucât lucrurile nu sunt atât de roz. Compania aeriană are datorii uriașe, întrucât nu își plătește facturile. De altfel, Blue Air a fost scos de pe Aeroportul Timișoara din cauza facturilor restante, iar cu cei de la Iași este în litigiu pentru niște datorii colosale.

„Cei care negociază ar trebui să ia banii dinainte de la compania aeriană, pentru că aceasta este cunoscută la nivel național pentru foarte multe țepe financiare pe care le-a dat și la Iași și la Bacău. Dacă aș fi decident nu aș lua Blue Air la Suceava pentru o lună și jumătate. Eu aș juca-o altfel, într-o manieră orientată către piață, pe care cei din Iași și din Bacău au făcut-o asupra noastră: n-aș contracta Blue Air la Suceava, i-aș lăsa să își caute variante, pentru că sunt convins că Iașiul nu îi primește, iar Aeroportul Suceava ar trebui să fie foarte agresiv pentru aducerea unei noi companii aici și pentru crearea unei baze aeroportuare a Wizz Air”, a explicat Ioan Cătălin Nechifor.

Acesta a subliniat că, în calitate de decident, Gheorghe Flutur ar trebui să fie mai atent și să profite de faptul că Aeroportul din Bacău se închide și, prin urmare, să dezvolte aerogara suceveană și să aducă noi curse care să fie operate de companii serioase.

În altă ordine de idei, Nechifor s-a declarat nemulțumit că președintele Gheorghe Flutur nu a reușit să finalizeze Terminalul II al Aeroportului, dar și că nu a fost în stare să îi determine pe cei de la Romatsa să finalizeze turnul de control.

„Eu zic că ar trebui să meargă la București, la ministrul Transporturilor sau să îi cheme aici, să-i ducă la bal într-o comună, dar să-i convingă să investească acei bani, așa încât Aeroportul Suceava să aibă un turn de control modern echipat”, a conchis Nechifor.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.