Cătălin Nechifor, s-a declarat mulţumit de lucrările realizate de o asociaţie compusă din trei firme (S.C. SUCT S.A. Suceava – lider, AGLOMANCHA EMPRESA CONSTRUCTORA S.A. Spania şi S.C. CONSUL ABC S.R.L. Iaşi).
”E un proiect important care ne va ajuta să avem un județ mai curat, mai sănătos. Știu că sunt județe care nu vor putea finaliza acest proiect și vor fi nevoiți sa dea banii înapoi”, a declarat Nechifor.
Totodată Nechifor își dorește ca la încheierea proiectului privind Sistemul de Management Integrat al Deșeurilor, implementat în județtul Suceava prin POS Mediu, să fie creat un site web special pentru vizualizarea atât a activității din cele două depozite ecologice construite, cât și a gropilor neconforme închise , aici urmând a fi amplasate camere web.
” Vom face asta ca toată lumea să înțeleagă că aici se fac lucrări în conformitate cu mediu și vom încerca să avem cât mai puțin impact negativ. Vor vedea și alții că experiența de la Suceava poate fi folosită ca proiect pilot. Nu cred că cineva din țară și-a mai propus lucrul acesta atât de transparent să dovedească că ceea ce a construit funcționează în parametrii și rezolvă chestiunea de mediu. Chiar îmi doresc dacă tot suntem primi la implementare, să fim primii și la exploatare ulterioară”, a mai adăugat Nechifor.
Proiectul, care va duce, în final, la transformarea gropii de gunoi într-un spaţiu verde, cuprinde şi realizarea unui baraj de protecţie pe râul Suceava.
Lucrările în cadrul proiectului “Închiderea depozitelor urbane existente în judeţul Suceava” au început pe 18 noiembrie 2013, iar stadiul actual al amenajărilor variază între 75%, la Rădăuţi, şi 95%, la Vatra Dornei.
Toate investițiile din acest proiect trebuie finalizate până la 31 ianuarie 2015.
Lasa un raspuns