Cătălin Ioan Nechifor, liderul PRO România Suceava, consideră că ar fi potrivit ca acum, la final de an, cei mai importanți politicieni suceveni să își dea mâna pentru o colaborare, pentru un transfer elegant de putere.

Văd zilnic comunicate de presă, intervenții, conferințe, răspunsuri, întrebări, atacuri. Vreau să îndeplinesc rolul de mediator. Cred că pot să îmi permit lucrul acesta, am mai făcut-o și în trecut, și am rugămintea ca și domnul Stan și domnul Flutur, și cei din PSD, și cei din PNL, să încerce să lucreze împreună pentru suceveni, pentru România, pentru noi toți. Pentru că așa, doar cu pâra, doar cu ocaua mică, doar cu acuzațiile, doar cu replicile, e frumos, e spumos, ne distrăm, dar ziua de mâine ne prinde la fel, în aceeași situație de bătălie politică. Vreau să îi rog să uite puțin că au și obiective politice, că au dorințe de a câștiga alegerile de anul viitor, locale și parlamentare, și să încerce în primul rând să aibă un transfer de putere mai elegant”, a transmis Cătălin Ioan Nechifor.

Acesta le propune parlamentarilor suceveni o întâlnire, în care fiecare să explice ce a făcut în perioada în care a fost la guvernare, dar și să își spună ofurile.

Le propun să avem o întâlnire, pentru că, într-un fel sau altul, am fost toți la guvernare în acești 3 ani: domnul Flutur a fost un an cu Cioloș la guvernare, în 2016, și trebuie să explice ce a făcut atunci. Cei de la PSd, și eu însumi, pentru că am fost și eu în PSD, am fost la guvernare vreo 2 ani și ceva în această perioadă. Și domnul Băișanu a fost și el, cam tot în aceeași perioadă, și domnul Niță și parlamentarii care sunt de la minorități naționale. Cred că ar fi o ocazie bună și, sub umbrela Prefecturii, să ne adunăm acolo și să ne spunem toate ofurile.
Ar fi elegant ca, de exemplu, domnul Stan să îi spună, prin domnul prefect, domnului Flutur care este realitatea cu centura Sucevei, ce a fost cu inaugurarea, ce a fost cu finalizarea, ce a fost cu plata, cu neplata, cu DN 18, ce au făcut cu gazul la Vatra Dornei”, a mai transmis liderul PRO România Suceava.

Nechifor consideră că această propunere este foarte elegantă, iar cei care au fost în măsură să facă niște lucruri să dea mai departe ștafeta, pentru că altfel se pierde timp prețios.

Cred că cei care sunt în politică, în administrație implicați, ar trebui să se ocupe de chestiuni serioase și de modul în care duc mai departe lucrurile. Pentru că altfel, mă aștept cât de repede ca domnul Flutur să îmbrace mai pompos lozinca «Greaua moștenire PSD-istă», mă aștept ca cei din PSD să țipe și ei că domnul Flutur face și desface, si să rămânem cu promisiuni deșarte”, a declarat Cătălin Ioan Nechifor.

Aceasta dezbatere ar trebui să aibă loc, cu ușile închise, pentru că așa este bărbătește, consideră Nechifor, pentru ca la final să se nască idei pentru dezvoltarea județului.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.