Președintele Pro România Suceava, deputatul Ioan Cătălin Nechifor a susținut miercuri, 4 noiembrie, o conferință la sediul partidului în care și-a exprimat îngrijorarea cu privire la situația epidemiologică cu care se confruntă țara și mai ales județul nostru. Nechifor  consideră că în acest moment lucrurile au scăpat de sub control în ceea ce privește pandemia de COVID-19.

„Lucrurile par a fi scăpate de sub control. Nu ne-am fi așteptat în urmă cu două luni și jumătate, atunci când avea loc campania electorală pentru locale, să sărim de la 1000 de cazuri la 8000 de cazuri și, probabil, mâine, poimâine vom avea cifre din ce în ce mai mari.

Nu ne așteptam ca în această perioadă autoritățile publice centrale, dar și locale, să nu fie în măsură să ia în calcul câteva lucruri necesare astfel încât să poată furniza și o protecție medicală mai bună, o asigurare a unei sănătăți publice mai serioase, dar și modalități mai  moderne și logistice, astfel încât cei care trec prin boala asta să aibă un suport medical uman necesar”, a spus Nechifor. 

Liderul PRO România a mai arătat că PRO România ar fi dorit, din considerente ce țin de sănătatea populației, ca alegerile parlamentare din 6 decembrie să fie amânate, însă nu a depins de partidul pe care îl reprezintă. Totodată, Nechifor a atras atenția că oamenii o duc și din punct de vedere material din ce în ce mai greu. 

„Din păcate, au decis și se vor ține alegerile pe 6 decembrie, deși noi ne-am fi dorit ca acestea să fie amânate dintr-un singur motiv: cel al sănătății publice.

Suntem în scenariul în care 4.000 de școli la nivel național au fost închise, asta înseamnă cinci- șase județe în care nu se face școală, adică 12% din școli  sunt închise.  De asemenea,  sunt deja semnale din ce în ce mai importante că lumea o duce foarte greu. Nu vorbesc doar de persoanele care sunt la pensie sau de  oamenii care nu au loc de muncă, ci vorbesc și de cei care sunt angajați și sunt în pericol să își piardă locul de muncă pentru că, din păcate, Guvernul actual nu a luat măsuri așa încât să poată să ajute angajatorii să păstreze locurile de muncă”, a mai afirmat Nechifor. 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.