Deputatul PRO România, Cătălin Ioan Nechifor, consideră că moțiunea a fost „câștigată” de PSD din două motive clare.

Mai întâi actul de guvernare nu  mai corespundea așteptărilor electoratului și acest lucru s-a văzut la alegerile Europarlamentare din 26 mai, anul acesta, iar al doilea motiv este legat de faptul că parlamentari din PSD, mulți dintre ei  fiind în PRO România, dar și ceilalți, au votat astăzi „pentru” moțiune și au făcut diferența de 40 de voturi care a dus la căderea guvernului Dăncilă.

„În lipsa acestui număr de voturi, evident, PNL și ceilalți inițiatori nu ar fi reușit nici măcar 200 de voturi să atragă. Greul de acum începe să vină fiindcă  va fi important să se investească un guvern capabil să ducă această perioadă de tranziție, să vină și cu un buget bun pentru anul viitor în Parlament, cât mai repede, și să organizeze corect alegerile prezidențiale, locale și parlamentare de anul viitor.

Noi cei din PRO România am fost consecvenți și cred că am demonstrat că suntem un grup important care contează, iar principalul nostru obiectiv ar fi să redefinim zona social democrată de centru stânga, o zonă pe care, din păcate, PSD-ul a abandonat-o complet prin lidershipul politic din ultimii ani”, a conchis președintele PRO România Suceava, Cătălin Nechifor. 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.