Președintele Consiliului Județean Suceava, Cătălin Ioan-Nechifor, promovează zilele acestea Aeroportul „Ştefan cel Mare” şi oferta turistică a judeţului Suceava, dar și a regiunii Cernăuți, la Barcelona.

Nechifor poartă aici discuții cu reprezentanţii aeroportului „El Prat”, dar şi cu specialişti din cadrul Oficiului de Turism al Cataluniei.

„După această vizită, îi voi prezenta primarului din Cernăuți, Alexei Kaspruk, tot ce am discutat acolo, pentru că Barcelona reprezintă o țintă pentru noi. Suceava și Cernăuți au foarte mulți oameni plecați la muncă în zona Barcelonei. Eu cred că ar fi una dintre zonele care s-ar cupla foarte bine pe un program în care să avem transfer rutier între cele două aeroporturi”, a declarat Nechifor.

Președintele Consiliului Județean Suceava a mai declarat că a avut discuţii aprofundate cu o companie importantă care operează zboruri low-cost, pentru a veni la Suceava. Nechifor a arătat că negocierile cu această firmă sunt aproape de a fi finalizate. Barcelona, Londra şi Paris sunt, în această ordine, cele mai cerute destinaţii pentru viitoarele curse aeriene de pe Aeroportul „Ştefan cel Mare” din Suceava.

Pe lângă aceste destinaţii, dintr-un studiu comandat de Aeroportul Suceava, a mai reieşit faptul că pe următoarele două locuri se clasează Roma şi Viena. Studiul a fost realizat de compania Manucode Consulting and Research, care a trimis circa 28.000 de invitaţii către persoane fizice şi juridice, în vederea completării unui chestionar online, pentru a stabili care sunt cele mai dorite destinaţii din Suceava. Studiul a fost realizat în toate judeţele Regiunii de Nord-Est, precum şi în Maramureş, Bistriţa-Năsăud şi Harghita şi în rândul românilor din Diaspora. În urma centralizării datelor, nu mai puţin de 45% dintre cei care au completat formularele au spus că îşi doresc zboruri de la Suceava către Barcelona.

„Având în vedere că principalii concurenți ai aeroportului, Iaşi şi Bacău, nu oferă operațiuni directe în Spania și ulterior, la Barcelona, destinația spaniolă este clasificată ca o nișă de exploatat”, se precizează în studiu, recomandarea fiind de a exista trei sau patru zboruri pe săptămână, de la Suceava către Barcelona.

În încheiere, Cătălin Nechifor a declarat că planul lui este să construiască un pachet turistic pentru Bucovina extinsă, care să includă și regiunea Cernăuți.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.