Cătălin Ioan Nechifor, liderul partidului PRO România Suceava, consideră necesară o dezbatere cu privire la proiectul care presupune aducerea gazului la Vatra Dornei, la care să participe toți politicienii suceveni și în care să se vorbească despre contribuția concretă a fiecăruia.

„Le propun lui Flutur, Mîrza, Stan, cât și celor care au fost primari în Vatra Dornei, să venim într-o dezbatere, pentru că, ascunși după comunicate de presă, mai mult sau mai puțin inteligente, cred că nu mai este suficient. Cred că trebuie să venim fiecare dintre noi, cei care am fost responsabili, strict pe perioada noastră de responsabilitate și să spunem oamenilor ce am făcut. Pentru că, încă din 2000, Vatra Dornei nu are gaz metan, pentru că din 2000 încoace am auzit în fiecare campanie electorală aceleași promisiuni, indiferent că au fost alegeri locale, parlamentare, prezidențiale sau europene. Cred că oamenii trebuie să aibă acces la informații, la adevăr. Propun această dezbatere la care Flutur, Mîrza, Stan, primarii din Vatra Dornei, să vină să spună ce au făcut concret”, a declarat deputatul Nechifor.

Acesta este de părere că ar trebui lăsată deoparte competiția politică, pentru a se discuta despre soluțiile pentru aducerea gazului la Vatra Dornei și explică faptul că, în cei 4 ani în care s-a aflat în fruntea Consiliului Județean Suceava, nu a avut posibilitatea să facă ceva în această privință, pentru că nu a avut oportunități.

„Cred că ar fi momentul să facem un apel public, să ne dăm mâna, să lăsăm deoparte competiția politică. Trebuie să avem această putere, să discutăm cu cărțile pe masă, ce soluții există pentru gazul la Vatra Dornei. Chiar dacă e complicat, eu, în calitate de președinte, am spus adevărul, am spus lucrurile așa cum sunt și poate că de multe ori lucrul acesta a deranjat. Poate că era mai comod să promit și eu, să vin să spun că totul e pregătit și că în 2-3 luni vin cu gazul la Dorna, sau să fac ca alții, să vin să arunc cu fel de fel de invective, asupra celorlalţi care sunt adversari politici și să îmi spăl mâinile. N-am făcut-o. Și poate asta chiar m-a costat și voturi, poate că am fost și criticat de multe ori, vreau să spun că în mandatul meu de 4 ani de președinte, n-am avut posibilitatea să facem mai mult, pentru că nu fost oportunități și ferestre de oportunitate. Pentru că acolo lucrurile sunt foarte simple: un blocaj la nivel legislativ, un blocaj juridic între doi proprietari care se ceartă pe pădurea bucovineană suceveană”, a explicat Cătălin Ioan Nechifor.

Liderul PRO România Suceava face apel și la ÎPS Pimen, Arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor, dar și la conducerea Romsilva, pentru a ajunge la un consens în privința celor 14 hectare de pădure pe unde ar trebui să treacă conducta de gaz către Vatra Dornei.

„Fac apel și la Înaltul Pimen și la cei care conduc Romsilva, poate că se înțeleg și ei. M-am săturat ca om politic, care a încercat să facă ceva, să răspund pentru lucruri care nu-mi aparțin. M-am săturat să văd acest scandal între Înaltpreasfințitul Pimen și Romsilva, de parcă pădurea aceasta a dat-o Decebal sau Burebista. Pădurea Sucevei și a Bucovinei e a noastră, a tuturor. Nu e a lui Romsilva, nu e a lui Nechifor, nu e a lui Flutur, nu e a nimănui. De ce ne batem joc în continuare așa de mult de oameni? De ce nu avem capacitatea ca, pentru 14 hectare de pădure, să ne dăm mâna cu toții, și eu, și Flutur, și Înaltul Pimen, și cei de la Silvic, și miniștrii, și Dragnea, și Klaus Iohannis și toți? Ne e mai simplu să înjurăm? Ne e mai simplu să aruncăm ocară unul altuia? Ne e mai simplu să ne spălăm pe mâini și să plecăm mai departe? Cei din Dorna îngheață și acu iarna și plătesc facturi uriașe pentru că chiar nu am înțeles nimic din spiritul Bucovinei. Cer public lui Romsilva și ministerului și Guvernului să încheie odată procesul respectiv”, a transmis fostul președinte al Consiliului Județean Suceava.

Flutur și Cioloș au stat cu mâinile în sân iar astăzi Flutur se preface îngrijorat

Cătălin Ioan Nechifor îl acuză pe actualul președinte al Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, că nu a făcut nimic în 2016, când procesul a fost câștigat de Romsilva și s-ar fi putut face scoaterea din exploatare a celor 14 hectare de pădure.

„Tot s-au certat unii cu alții și au câștigat cei de la silvic în 2016 și a fost fereastră atunci când puteau să facă lege. Nu mai eram președinte, nu mai era Ponta premier. Era Flutur cu Cioloș și n-au profitat de cele 9 luni, cât n-a mai fost proces, când puteau să facă transferul legal și când puteau să facă scoaterea din exploatare și n-au făcut-o. Și a venit momentul lui aprilie 2017, când Silvicul s-a îndreptat împotriva Arhiepiscopiei și a cerut din nou pădurea de partea lor. Le-a dat-o bunul Dumnezeu lor? Au act de proprietate de la Sfântul Petru? Să se înțeleagă: e Postul Mare. Poate, după atâția ani, poate înțelegem că a fi creștin înseamnă și a întoarce obrazul, înseamnă și a da mâna și înseamnă a face ceva din inimă. Și sunt 14 hectare, pentru numele lui Dumnezeu, pe un traseu care ar putea da șansa Dornei să viseze la turism, la viitor, la dezvoltare”, a conchis Cătălin Ioan Nechifor, liderul partidului PRO România Suceava.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.