Deputatul Ioan Cătălin Nechifor, președintele Pro România Suceava,  a declarat  că proiectul de buget pentru 2019 a fost publicat de Ministerul de Finanțe, „noaptea, ca hapsânii”. Nechifor a precizat că administrațiile locale se confruntă cu o situație grea, iar județul Suceava, cel care are cea mai mare rețea de drumuri județene din țară trebuie să primească puțin peste 7 milioane de lei. Banii sunt destinați întreținerii drumurilor și sunt mai puțini decât pentru Teleorman, Vaslui sau Mehedinți.

„Este trist ca un partid, fie el și la guvernare,  să-și dea girul pe un buget național. Dacă vorbeau despre bugetul PSD, cu ce fac ei cu două milioane de euro pe lună primiți subvenție de la stat era în regulă”, a precizat deputatul Ioan Cătălin  Nechifor.

Deputatul Ioan Cătălin Nechifor a explicat că în proiectul de buget, în anul 2019 pentru  județul Suceava se alocă suma de 7,3 milioane lei, bani pe care PSD îi primește pentru 21 de zile sub formă de subvenție.

„PSD primește 10 milioane de lei pe lună, iar drumurile județene din județul Suceava primesc 7,3 milioane de lei pe an”, a precizat Nechifor care a mai spus că Suceava are o rețea de 1153 de kilometri de drumuri județene, care nu este în cea mai bună stare.

În ceea ce privește ordinea de alocare a sumelor de bani, Nechifor a spus că județul Suceava nu se află nici măcar pe locul 4 la nivel național.

„Din câte mă pricep eu la administrație este cel mai slab buget făcut vreodată pentru drumuri județene. Nu a fost niciodată atât de mic și e prima dată când Suceava nu e pe locurile 1, 2, 3 sau 4 la nivel național. E o bătaie de joc”, a spus Nechifor.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.