Ioan Cătălin Nechifor, liderul PRO România Suceava,  a lansat luni, 14 octombrie, un atac virulent la actuala guvernare după ce, în cadrul ședinței de astăzi, Guvernul a alocat suma de 1,4 miliarde de lei pentru comunitățile locale.

Nechifor a precizat că PSD s-a predat cu arme și bagaje, după ce săptămâna trecută promitea marea cu sarea aleșilor locali.

„Astăzi au adoptat o hotărâre de guvern, despre care au discutat și la CEX-ul de la Fălticeni, din 14 august, în prezența prim ministrului Dăncilă și a miniștrilor Teodorovici și Fifor.

Față de ce au promis atunci, când, pe bună dreptate primarii erau foarte nemulțumiți, astăzi lucrurile stau fix invers. Dacă PSD are la nivelul județului Suceava 63 de primari din 114, iată că la repartizarea de fonduri de astăzi primesc bani doar 26 de primării social democrate. Liberalii, pe de altă parte, în condițiile în care au doar 45 de primari, au luat banii guvernului 27.

Și asta nu e tot. La bani, Bobiță Stan i-a ars bine pe ai lui. Liberalii au luat potul mare, 31,602 milioane, iar social democrații doar 23,318 milioane”, a arătat Cătălin Nechifor.

Fostul președinte al Consiliului Județean i-a acuzat pe actualii lideri PSD că primarii au fost vânduți și persoana lor a primat în detrimentul intereselor meschine și de moment.

„Și mai zic unii dintre liderii PSD că noi suntem de vină! I-ați vândut și pe primari așa cum ați făcut unii dintre voi întotdeauna. V-a interesat persoana voastră și cine pe cine pune pe listă. Ați pus PSD-ul pe butuci și sunt sigur că îl veți duce în continuare la vale.

La nivel de județe, Suceava e undeva spre mijlocul clasamentului, în condițiile în care suprafața e a doua din țară, iar numărul de localități este foarte mare”, a concluzionat Cătălin Nechifor.

Județul Suceava a primit 54.920 lei, fiind la jumătatea clasamentului, în timp de Bacău are alocată suma de 62.178; Constanța 60.289, Dâmbovița 49.447, Dolj 48.728, Maramureș 64.413, Prahova 68.817.

Există primării PSD în județ care se află la limita funcționării și care nu au primit niciun ban!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.