Șeful administrației județene, Cătălin Nechifor, se află în perioada 23-26 noiembrie în vizită la Barcelona.

Cu această ocazie președintele Nechifor s-a întâlnit cu adjunctul reprezentantului guvernului spaniol în Catalonia, Emilio Ablandeo Reyes, căruia i-a prezentat punctele forte ale regiunii și obiectivele propuse, unul dintre acestea fiind creșterea prezenței Sucevei în domeniul transporturilor, în special cele aeriane. Nechifor i-a transmis reprezentantului statului spaniol faptul că aeroportul a fost modernizat, dispune de o infrastructură modernă și oferă o capacitate ridicată de preluare a zborurilor și a pasagerilor.

La finalul întrevederii, oficialul spaniol a subliniat importanța consolidării relațiilor bilaterale și s-a declarat un susținător al acestor eforturi, care sunt generatoare de plus valoare.

În replică, Nechifor s-a arătat încântat de întâlnirea pe care a avut-o cu reprezentantul guvernului spaniol.

„Întâlnirea cu reprezentantul guvernului spaniol în Barcelona, domnul Emilio Ablanedo Reyes a fost foarte reușită. Am discutat despre turism și despre cultură. Am fost încantat să vad cât de mult cunoaște despre Mircea Eliade și despre epoca medievală a statului Moldav”, a scris președintele Consiliului Județean Suceava, Cătălin Nechifor, pe o rețea de socializare.

Vizita în Barcelona completează strategia CJ Suceava de consolidare a relațiilor regionale, identificarea de noi proiecte și parteneri de colaborare, și nu în ultimul rând, promovarea regiunii Suceava, ca una dintre cele mai semnificative zone ale României, din punct de vedere turistic și cultural.

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.