Tribunalul Suceava a dat la sfârşitul săptămânii o hotărâre irevocabilă, prin care Mănăstirea Putna a avut câștig de cauză în procesul cu privire la revendicarea celor 14 hectare de teren ce formează vatra mănăstirii.

Conform unui comunicat de presă emis de Departamentul de Comunicare Publică al Consiliului Județean, președintele Cătălin Nechifor susţine hotărârea Tribunalului Suceava în favoarea Mănăstirii Putna, privind revendicarea a 14 hectare de teren.

“Pe parcursul desfășurării procesului nu ne-am pronunțat, am lăsat justiția să facă dreptate și a făcut. Susținem biserica în măsura posibilităților și suntem alături de eforturile de protejare a monumentelor religioase din județul nostru”, a precizat Nechifor.

Președintele Nechifor a menționat că Mănăstirea Putna nu este un caz singular în județ, unde se dorește construirea în zona de protecție a monumentelor.

“Menționăm că mai există situații cel puțin ciudate, la Mănăstirea Humorului și Mănăstirea Sucevița, unde se dorește să se construiască în zona de protecție a monumentelor și vom da în continuare tot concursul nostru, chiar dacă în unele cazuri autorizațiile au fost date de la un nivel central în trecut”, a spus Nechifor.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.