Fostul președinte al Consiliului Județean, deputatul Pro România Cătălin Ioan Nechifor, crede că sunt șanse mici ca anul acesta să se schieze în Rarău.

Nechifor a adus cinci argumente susținând că în acest mod ajungem la 10 ani de neputință administrativă și politică. Primul argument adus de fostul președinte al CJ este faptul că pârtia a fost gândită în 2009 fără a se ține cont de situl Natura 2000 și de statutul de rezervație naturală, fapt ce a blocat posibilitatea construirii în zona înaltă a masivului Rarău.

Al doilea argument este faptul că s-a construit în prima parte doar tronsonul 1, unde era permis acest lucru, profilarea pârtiei, instalația de transport pe cablu. Al treilea argument este faptul că împreună cu fostul prefect Florin Sinescu, am încercat să găsim o modalitate de finalizare a primului tronson, inclusiv prin concesionarea pârtiei către un operator privat care să realizeze inclusiv omologarea”, a arătat Nechifor pe pagina sa de socializare.

O altă considerație este faptul că 2012 și 2016 Primăria Câmpulung Moldovenesc a acționat în instanță constructorii pentru modul în care au realizat investiția.

Acest lucru a blocat orice posibilitate de a continua investiția, cât timp litigiul era pe rol. Ultimul argument adus de deputatul PRO România este faptul că în 2017 s-a ajuns la o soluție propusă de autoritățile de la acea vreme, dar încă nu s-a reușit omologarea și punerea în funcțiune, în condițiile în care primăria a demarat concesiunea încă din decembrie anul trecut și plățile s-au făcut în totalitate.

Iată ca atunci când există înțelegere și colaborare lucrurile se rezolvă. Politicieni de la PNL și PSD sunt ca frații când încearcă să găsească soluții pentru pârtia de pe Rarău. De remarcat și ideile cu care vine ministrul Turismului, care a fost și secretar de stat în guvernul condus de Cioloș, cel care i-a fost șef de cabinet actualului președinte de consiliu(…) Sunt șanse mici ca anul acesta să se schieze în Rarău! Iată că în acest mod ajungem la 10 ani de neputință administrativă și politică. E din ce în ce mai greu să credem că se mai poate face ceva serios și cu cap în țara asta.
Până atunci, cocoșii se umflă în pene!”, a conchis Nechifor.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.