Deputatul Cătălin Nechifor, președintele Pro România Suceava, solicită ministrului de Interne, Carmen Dan, și prefectului, Mirela Adomnicăi, reorganizarea modului în care se dau examinările la școlile de șoferi.  Concret, deputatul Pro România consideră că diferența de câteva luni între proba teoretică și cea practică duce la creșterea numărului de accidente rutiere grave, produse în special de tineri care conduc mașini puternice.

„Am avut emoții în 2013 atunci când s-a decis finanțarea drumului DN 29 Suceava- Botoșani. Atunci a venit premierul Ponta la Baisa, iar constructorul a venit cu 200 de basculante, și erau unii care râdeau din această cauză de noi. Ne-a luat șase luni pentru finalizarea acestui drum cu o lungime de 40 de km și cu o firmă românească de toată isprava. Îmi era frică, deoarece după Dumbrăveni era o porțiune plină pe stânga și pe dreapta de plopi , unde erau foarte multe accidente mortale. Credeam că odată cu creșterea calității drumului va crește viteza de deplasare și vor crește și numărul de incidente, din fericire nu s-a întâmplat așa. După finalizarea drumului accidentele au scăzut”, a declarat Cătălin Nechifor.

O soluție identificată de deputatul Nechifor ar putea fi transferul de personal sau detașarea unor angajați către Serviciul Permise Auto Suceava.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.