Lipsa de comunicare din partea instituțiilor publice a dus la modul defectuos în care s-a realizat deszăpezirea după prima ninsoare în județul Suceava. Acesta este concluzia la care a ajuns deputatul Pro România Cătălin Nechifor.

„Am interacționat foarte mult în ziua de luni. M-au sunat foarte mulți suceveni care erau în dificultate, erau în trafic cu orele. Am văzut că și Poliția a acordat o formă de penalizare către CNAIR pentru că nu a existat o comunicare publică pe perioada dificultăților din trafic și cred că trebuie să intervină mult mai serios”, a spus deputatul sucevean.

Parlamentarul sucevean susține că deszăpezirea nu trebuie să fie făcută nici de primar, nici de președintele Consiliului Județean și nici de prefect, ci de firmele specializate care sunt plătite din bani publici și care au contracte în derulare. Totodată, acesta a precizat că în ziua de luni doar jumătate din utilajele care erau la dispoziție au intervenit, iar pe traseul Suceava-Gura Humorului s-a stat și peste cinci ore în trafic.

Nechifor a făcut o comparație cu perioada când era în funcția de președinte al Consiliului Județean și prefect era Florin Sinescu, precizând că între cele două instituții a fost o bună colaborare, iar populația era mereu informată despre condițiile meteorologice.

„Așa ar trebui să facă și domnul Flutur cu doamna Adomnicăi: o bună colaborare, fără să țină cont de orgolii sau de poziții publice”, a apreciat deputatul sucevean.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.