Consiliul Judeţean Suceava intenționează să achiziționeze o autospecială de deszăpezire care va fi folosită, în special, pe Transrarău.

Utilajul multifuncțional UNIMOG va fi achiziționat din fonduri de la bugetul județului.

„Vreau să vă informez că avem bani în buget, încercăm să-i cheltuim repede pe achiziții, să cumpărăm un multifuncțional de tip UNIMOG, dotat cu tot ce este necesar, de la perie de măturat, la sărăriță, la lamă de zăpadă, așa încât să putem să-l folosim de regulă pe Transrarău, nu vom reuși să-l ținem tot timpul deschis, dar vom încerca să ținem Transrarăul cât mai mult deschis”, a declat Nechifor.

Șeful administrației județene a mai subliniat faptul că își dorește ca anul viitor Transrarăul să fie deschis mai repede de data de 1 mai, cum s-a întâmplat anul acesta.

„Achiziția durează ceva timp, însă în primăvară sper să putem deschide mai repede Transrarăul. Acest utilaj va fi cantonat de regulă, pe Transrarău, pentru a putea face acces conform atunci când vremea este mai puțin favorabilă, dar va fi folosit și pe timp de vară, pentru că o să-i cumpărăm și un adaptor și un utilaj special de cosit iarba, să fim și noi în timp cu vremurile”, a conchis Nechifor.

Pentru sezonul rece 2015-2106, Secţia Drumuri Naţionale Câmpulung Moldovenesc are un program de aprovizionare cu 8.600 de tone de nisip, 8.600 de tone de sare şi 216 tone de clorură de calciu, în stoc, la această dată, fiind 421 de tone de nisip şi 443 de tone de sare.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.