Președintele Consiliului Județean Suceava, Cătălin Nechifor a declarat că desființarea Biroului Vamal din Aeroportul „Ștefan cel Mare” reprezintă pentru el o situație greu de gestionat. Acesta a mai subliniat că dacă ANAF va face acest lucru, dezvoltarea județului va fi afectată.

„Este cea mai gravă situație din acest mandat. În expunerea de motive a celor de la ANAF se explică faptul că, pe anumite aeroporturi, inclusiv Suceava, a scăzut traficul de pasageri, în ultima perioadă. Această modificare pune în pericol întreg proiectul de modernizare  a aeroportului. Dorința lor este ca birourile să fie desființate, să nu mai existe personalul de specialitate al lor, la dispoziția pasagerilor, și să fie un punct vamal, situat în oraș, iar la cerința aeroportului să fie deplasat personalul din oraș către aeroport. Lucrul acesta mi se pare total incorect. Am transmis o adresă prin care am spus foarte clar situația în care suntem la Suceava, am explicat că închiderea aeroportului a fost una punctuală, iar asta nu înseamnă că pe Suceava n-a fost trafic din motive operaționale, sau din alte motive”, a subliniat președintele Consiliului Județean, Cătălin Nechifor.

Totodată, acesta  a mai arătat că în cazul în care acest lucru se va întâmpla, va trebui făcută o modificare înainte cu 24 de ore  de un zbor internațional, subliind în același timp faptul că orice avion poate cere aterizare de urgență, iar pentru o cursă charter planul de zbor se anunță cu două ore înainte.

Trebuie menționat și faptul că în ședința ordinară de vineri, consilierii județeni au votat în unanimitate ca președintele Nechifor să le ceară celor de la ANAF să nu transforme  biroul vamal din Aeroportul „Ștefan cel Mare”, în punct vamal.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.