„Din Suceava la Humor/Dealuri urc şi văi cobor” aşa, cred, cânta pe vremuri, Neculai Bereanu. Pentru că des, foarte des, făcea naveta între localitatea Gura Humorului şi sediul PSD de la capitala de judeţ. Şi de la capitala de judeţ, de mai bine de trei ani, face naveta la capitala ţării. Pentru o informare mai corectă, mai exactă, dl. Nicu Bereanu este ditamai (mare la stat poate şi la sfat… politic) parlamentar ales în Colegiul uninominal 1 din circumscripţia electorală nr.35, Suceava. Senator de zonă de munte a judeţului, aşa cum se aude şi se grăieşte despre Bereanu, mai des, pe la noi. Ce a făcut ca senator?

Cum a reprezentat electoratul arondat? Sunt întrebări la care tot căutăm răspuns. Ce ştim sigur este că onor dl. senator are multe funcţii. Păi, este chestor al Biroului permanent, este membru în Comisia pentru muncă, familie şi protecţie socială, dar şi în (Atenție!… hop şi un motofierăstrău, dar nicidecum o drujbă rusească) Comisia pentru mediu. Nu mai amintim de grupurile de prieteni(e) cu vecinii noştri din Ucraina sau chiar cu cei din îndepărtata Tunisie. La capitole gen: întrebări, interpelări, declaraţii politice senatorul Bereanu a punctat, să spunem, câte cinci de fiecare dar la luatul cuvântului în plen stă bine, este vocal, cu nu mai puţin de 28 de „cuvâtări”.

Dar, despre ce face şi ce a mai făcut senatorul Bereanu pe la Parlament, o să mai aducem vorbire şi în viitor. Acum vrem doar să reamintim cititorilor, implicit şi oamenilor care l-au votat, cum se delectau ziariştii din capitală pe seama omului nostru.

„După ce a învăţat <năravul> taximetriştilor din Capitală, acela de a nu prea da rest clienţilor, senatorul Neculai Bereanu a devenit mult mai precaut. Zilele trecute, spre exemplu, fotoreporterii ZIUANews l-au surprins pe parlamentarul sucevean – mai puţin cunoscut electoratului bucureştean, dar familiar bucovinenilor – făcând „inventarulˮ mărunţişului din buzunare, în timp ce aştepta taxiul cu care a mers la Senat. După ce s-a cazat la hotelul de pe Calea Moşilor, unde stă şi în timpul sesiunilor parlamentare, senatorul sucevean a luat un taxi până la Palatul Parlamentului. În timp ce aştepta maşina, parlamentarul a făcut un gest mai puţin obişnuit pentru un demnitar care, de obicei, nu prea se uită la bani: a adunat şi a numărat tot mărunţişul pe care l-a găsit prin buzunarele costumului. Contactat de reporterii ZIUANews şi întrebat dacă gestul său se datorează faptului că nu prea obişnuieşte să umble cu cash, ori este doar cumpătat din fire, Neculai Bereanu ne-a mărturisit că, de fapt, are legătură cu prostul obicei al taximetriştilor din Capitală de a nu da rest. În general, taximetriştii din Bucureşti nu au mărunt. Număram pentru că aveam o hârtie mai mare şi, de obicei, nu au să dea restˮ, a declarat atunci Neculai Bereanu.

Trecem, repede, peste capitolul cu mărunţişul vă reamintim că, potrivit statutului senatorilor, domnul senator Neculai Bereanu are îndatorirea de a acţiona în interesul întregii naţiuni şi al locuitorilor din circumscripţia electorală 35 Suceava, colegiul uninominal nr. 1 (Art. 9) și obligaţia menţinerii unui dialog permanent cu cetăţenii pe problemele care îi interesează şi care rezultă din asumarea şi exercitarea mandatului de parlamentar (Art. 11). Vă întrebăm, acum, pe dumneavoastră s-a achitat domnul senator Bereanu de îndatoriri?

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.