Senatorul PSD Neculai Bereanu a abordat, într-o interpelare parlamentară trimisă ministrului Educației Naționale și Cercetării științifice, Adrian Curaj, situația Sumelor necesare autorizaţiilor sanitare și a celor privind normele ISU pentru şcolile şi grădiniţele din judeţul Suceava.

În documentul oficial adresat conducerii MENCȘ, parlamentarul social democrat a amintit că, potrivit unor informații furnizate de Inspectoratul Județean Școlar Suceava ar fi nevoie de 68.5 milioane de lei pentru autorizațiile sanitare, 15.3 milioane de lei pentru autorizațiile ISU și 4.5 milioane de lei pentru finalizarea  unor școli și grădinițe.

„Judeţul Suceava are un număr important de şcoli şi grădiniţe care trebuie autorizate din punct de vedere sanitar, cât şi ISU. Mai mult prin Legea Bugetului de Stat au fost alocate fonduri pentru finalizarea unor școli și grădinițe”, a arătat chestorul Bereanu.

În finalul interpelării, Neculai Bereanu a solicitat răspunsul ministrului Curaj la următoarea întrebăre: „ Când va aloca Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării, pe care cu onoare îl conduceţi, către Inspectoratul Şcolar Suceava sumele necesare pentru a fi finalizate autorizaţiile sanitare şi ISU?”

„Am inițiat această interpelare la cererea mai multor părinți ai elevilor din județ, mai ales din zona de munte, unde sistemul de învățământ are nevoie urgentă de finanțare pentru câteva școli și grădinițe. Cred că Ministerul Educației are datoria de onoare să rezolve această problemă, în condițiile în care suntem deficitari la acel capitol”, a concluzionat senatorul PSD, Neculai Bereanu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.