Modernizarea comunei Horodniceni continuă și anul acesta cu o serie de proiecte ample menite să aducă bunăstare în comunitate. Întâiul gospodar al localității, Neculai Florea, se implică permanent și răspunde prompt la nevoile oamenilor, muncind la proiectele pe care le implementează cu succes în comună.

Astfel, de la școli, la terenuri de sport, cămin cultural și până la infrastructura rutieră, primarul Neculai Florea a avut grijă să le modernizeze și să le adapteze prezentului pe toate.

„Am modernizat căminul cultural din Horodniceni, am modernizat patru corpuri ale unităților școlare, am făcut trei terenuri de sport, am turnat 3,5 kilometri de asfalt în satul Brădățel și lucrăm la turnarea a 1 kilometru de asfalt în satul Horodniceni. De asemenea, am făcut dispensarul din satul Horodniceni, iar pe PNDL am făcut trei podețe importante. De altfel, am accesat proiectul WIFI gratuit pentru locuitori”, a explicat primarul comunei Horodniceni, Neculai Florea.

Acum, acesta va da ordinul de începere a lucrărilor pentru unul dintre cele mai mari proiecte: aducțiunea de apă și canal în toată comuna, cu excepția satului Brădățel-Deal, unde a fost asfaltată strada pe fonduri europene și, la momentul întocmirii proiectului, nu se putea interveni.

De asemenea, prin Compania Națională de Investiții, primarul Florea a accesat două proiecte prin intermediul cărora va moderniza 7 kilometri de drum.

„Acum vom finaliza intabularea gratuită pentru locuitorii comunei. E un proiect amplu care rezolvă cadastrarea localității”, a adăugat primarul Florea.

Un alt proiect la care se lucrează este legat de aducerea gazului metan în localitate, până în prezent având deja o serie de avize în acest sens.

„Trebuie obligatoriu să aducem gazul și în comuna Horodniceni, mai ales că avem promisiunea, de la guvernanți, că vor fi și fonduri europene pentru astfel de proiecte, iar la fondurile europene, primul venit este primul servit, de aceea noi deja lucrăm”, a spus Neculai Florea.

Primar liberal, administrație județeană liberală

Una dintre cele mai importante realizări pe care primarul Neculai Florea, alături de președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, le-au făcut este drumul județean 209A, care leagă comuna Horodniceni de municipiul Fălticeni.

„Cea mai importantă realizare, pe care mi-o însușesc indirect, este legătura cu Fălticeniul pentru că la insistențele mele, președintele Consiliului Județean a asfaltat drumul care leagă comuna Horodniceni de municipiul Fălticeni. Asta consider că este cea mai mare realizare”, a declarat primarul Neculai Florea.


Neculai Florea va candida pentru al patrulea mandat de primar

 

Edilul de la Horodniceni a fost validat de către Biroul Permanent Județean al PNL Suceava și va candida pentru un nou mandat în fruntea localității. Acesta intră în cursa electorală pentru a patra oară, fiind primar din anul 2008.

„Îi rog pe oameni să aibă răbdare pentru că lucrurile bune se fac cu calm. De asemenea, îi rog să aibă încredere în mine pentru că le-am demonstrat că sunt aplecat la problemele și cerințele comunității”, a conchis primarul Florea.

Comuna Horodniceni, situată în partea de nord-vest a municipiului Fălticeni, număra peste 3.600 de locuitori, în cele cinci sate din care este alcătuită: Horodniceni, Botești, Brădățel, Mihăiești și Rotopănești.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.