Peste un sfert din furturile din locuinţe sau spaţiile comerciale sunt ,,facilitate” de superficialitatea proprietarilor şi lipsa dispunerii unor măsuri minime de siguranţă.

Poliţiştii recomandă proprietarilor care sunt plecaţi pentru perioade lungi la muncă în străinătate şi administratorilor de unităţi comerciale să monteze sisteme de alarmare şi să se asigure că sunt puse în funcţiune.

Oamenii legii au dat ca exemplu două cazuri petrecute în comunele Calafindești și Zamostea.

Astfel, Postul de Poliţie Calafindești a fost sesizat miercuri, 20 iulie 2016, la ora 10:00, despre faptul că din locuința  unui bărbat de 41  de ani, din comuna Calafindești, au fost sustrase mai multe bunuri.

Cu ocazia verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că locuința celui în cauză este compusă din casă de locuit și anexă cu rol de garaj și magazie, însă aceasta nu este locuită întrucât proprietarul este plecat împreună cu familia sa în  străinătate.

În perioada 17-20.07.2016, persoane necunoscute au pătruns în imobil şi au sustras mai multe bunuri.

Tot miercuri, 20 iulie 2016, la ora 11:00, Postul de Poliție Zamostea a fost sesizat de către un bărbat de 48 de ani, din comuna Zamostea, că persoane necunoscute au sustras din interiorul unităţii comerciale pe care o administrează, din aceeași localitate, mai multe bunuri alimentare și de uz personal precum și suma de 340 lei.

Din verificările efectuate a reieșit faptul că bărbatul este administratorul societăţii cu sediul în comuna Zamostea, iar la data de mai sus, ora 09:30, la magazin s-a deplasat soția sa, observând că unul din geamuri se afla în poziția deschis asigurat. De asemenea din magazin au fost sustrase mai multe bunuri alimentare, bunuri de uz personal și suma de 340 lei. Magazinul este prevăzut cu sistem de alarmă antiefracție, dar care nu a fost pus în funcțiune.

În ambele cauze s-a întocmit dosar penal cu privire la săvârșirea infracțiunii de „furt calificat”.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.