Are dreptate nea Nelu. Nu nea Nelu Iliescu ăla de spuneam, săptămâna trecută, că ne tânguim degeaba și ne plângem, ca fraierii, morţii de la Revoluţie, ci nea Nelu Bălan din Burdujenii Sucevei.

El, fostul băiat bălan de țară și de școală generală (cu liceul e altă poveste!), este așa cum a fost mereu și cum recunoaște, singurel, un soldat credincios al partidului, al noului PNL – fost mare și portocaliu PDL. Asta pentru că alt nea Nelu – Ionel Lungu – se pare că este, în continuare, dezlănţuit, în ciuda faptului că se apropie de electorat pentru a patra oară. Numai de o parte a electoratului. E ca şi cum subsemnatul i-ar ordona doamnei Nina Iliescu să mai schimbe paltonul ăla ponosit înainte de a ieşi duminica la biserică. Așa și nea Nelu Bălan, disciplinat fiind, se dă bine acum pe lângă nea Ionel Lungu, o să aflați dumneavoastră mai multe despre asta în zilele viitoare, chiar dacă pentru amândoi s-a redeschis pofta de umblat „cu colinda” electorală. Oricum scheleţii vor cere niţică dreptate!

 

Găinile din fața bisericii și Flutur-aviara

Un prieten bun îmi scrie așa: „Un consilier deştept al lui Klaus Iohannis, Sandra Pralong (consilier pentru relaţia cu diaspora), propune ca în satele din care românii au ales să plece în străinătate să fie instalate camere web «pentru ca oamenii să-ţi vadă de la depărtare găina care trece prin faţa bisericii». Nu mă pot abţine, mi se pare că am intrat în anul apocalipsei. În două luni de zile am strâns aberaţii pentru un deceniu. Prin urmare: 1. Sandra, a noastră scumpă şi minunată consilieră, românii fugiţi afară au tulit-o tocmai din cauză că nu mai aveau nici urmă de găină în bătătură. 2. Dacă tot au dat de bine (cât de cât, vorba altui român), de ce să mai investească în populaţie Flutur-aviară dacă se pot descurca şi cu fructe de mare? Mai ales că s-au primenit financiar prin muncă asiduă. 3. Să presupunem că le-au mai rămas câteva orătănii la domiciliul din buletin. Mă tem că gât-golaşa nu va fi imortalizată în pixeli mişcători deoarece privata din fundul curţii obturează landscape-ul. Sandra, mititico, sărăcia e frumoasă în high-definition, nu când o observi printr-o amărâtă de cameră de supraveghere. 4. Prin faţa bisericii mi-aş dori să treacă oamenii, nu găinile. Şi nu doar să treacă, ci să se şi oprească, dar sunt panicat că n-ai prins nuanţa.”

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.