Nelu Ploieșteanu a murit vineri dimineață. Artistul, în vârstă de 70 de ani, era infectat cu coronavirus. Acesta era internat în stare critică, la Secţia ATI Toxicologie de la Spitalul Floreasca, plămânii fiind afectaţi în proporţie de 70%.

Artistul s-a prezentat în primă fază la spital pe data de 11 martie, însă a refuzat să se interneze, fiind infectat cu SARS-CoV-2.

Anunţul morţii artistului a fost făcut de jurnalista Mara Bănică, pe Facebook, şi confirmat de Dorin Chioţea la Matinalul de la TVR.

Ion Dumitrache, pe nume său adevărat, s-a născut la 16 decembrie 1950, Ciorani, Prahova, fiind unul dintre cei mai cunoscuţi interpreţi de muzică lăutărească din România.

A cântat în restaurantele bucureştene Caraiman, Bulevard, Doina, Crama Domnească, Caru’ cu Bere. În 1979 a plecat pentru prima oară într-un turneu în afară, cu Ansamblul Mugurelul (Franţa, Italia, Belgia şi Olanda).

Au urmat după aceea alte turnee în Italia, Spania şi Germania. Pleacă câte 6 luni, după care alte şase luni rămânea în ţară. Ultima plecare a fost în 1996 în Germania. A avut de multe ori ocazia să rămână în străinătate dar a refuzat pentru că a dorit „să readucă în actualitate muzica veche românească”. Îi lipsea mult de tot familia dar trebuia să plece pentru că, tot de dragul familiei pleacă de fiecare dată – să o poată întreţine. După ”90 a reuşit să lanseze 18 albume.

Lăutarul avea cinci copii. Din păcate, fiul său, Mihai, a decedat în luna aprilie a anului 2018, informează adevarul.ro.

Cele mai importante colaborări pe care le-a avut au fost acelea cu actorii Gheorghe Dinică şi Ştefan Iordache.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.